Giriş
(3)

bluetooth kulaklık zararlı değil mi?

oceano
efenim, malum cep telefonunu kulaklıkla kullanın diyorlar. fakat her dakika kablolarla gezemiyor insan. bluetooth kulaklık da zararlı değil mi? sonuçta telefonla bağlantı kuruyor ve direkt kafaya yapışık, beynin dibinde. ne dersiniz?bi de NOKIA HS-26W kullanan var mı? ne dersiniz alayım mı?tenkuuu..
efenim, malum cep telefonunu kulaklıkla kullanın diyorlar. fakat her dakika kablolarla gezemiyor insan. bluetooth kulaklık da zararlı değil mi? sonuçta telefonla bağlantı kuruyor ve direkt kafaya yapışık, beynin dibinde.
ne dersiniz?

bi de NOKIA HS-26W kullanan var mı? ne dersiniz alayım mı?
tenkuuu... tenkuuu...
0
oceano
(15.06.08)
Bluetooth kulaklık da aynı telefon gibi radyo dalgası yayıyor doğrudur. Ancak telefonun baz istasyonuyla iletişim için yaydığı dalgalara kıyasla kulaklığın yaydığı sinyal çok daha düşük. Sanırım onunla ilgili.

Modelleri karşılaştırmak için nette araştırma yapabilirsiniz. Google'a 'NOKIA HS-26W review' yazın mesela, bin tane şey çıkacaktır.
0
386 dx
(15.06.08)
bluetooth tipik bir radyodan biraz daha fazla zarar verebilir en fazla, dalga boyu harcadığı enerji falan fm radyoya benzer. zaten sadece 10 metre mesafede çekmesinden gücünü az çok anlıyoruz. ama bence yinede baya zararlı adamlar artislik olsun diye bütün gün kulakta bunla geziyorlar.
0
sourlemonade
(15.06.08)
alıcısı-vericisi kulakta olmayan modeller seçebilirsin yine de güvenmiyorsan. nokia'nın stereo kulaklığı vardı. kontrol kumandası ve alıcısı boyuna yakın duruyor.
0
hububrad
(22.06.08)
(3)

Schengen vizesi tek giriş meselesi...

Sistine
Macaristan için Schengen vizesi alabildim(daha kolay verebilceklerini düşünerek "tek giriş" seçeneğini işaretledim). Ancak vizemi aldıktan sonra 6 günlük Macaristan ziyaretim içinde Viyana' ya da gitmek gibi bir durum çıktı... Karayolu ile sorun olmaz diyenler vb. var... Tavsiyesi olan, tecrübeli ar
Macaristan için Schengen vizesi alabildim(daha kolay verebilceklerini düşünerek "tek giriş" seçeneğini işaretledim). Ancak vizemi aldıktan sonra 6 günlük Macaristan ziyaretim içinde Viyana' ya da gitmek gibi bir durum çıktı... Karayolu ile sorun olmaz diyenler vb. var... Tavsiyesi olan, tecrübeli arkadaşlar?
0
Sistine
(15.06.08)
Giriş yaptıktan sonra şengen ülkeleri arasında nereye gidersen git sorun olmaz. Yalnız Tr ye geri döndükten sonra tekrar aynı vizeyle giremezsin.
0
3200
(15.06.08)
viyana da macaristan da schengen bolgesine dahil olduklarindan herhangi bir sorun olmayacaktir, tek giris seceneginin, schengen bolgesine tek giris anlamina gelmesi lazim :)

zaten sinirda kontrol falan yok, girsen ciksan kimsenin ruhu duymuyor :D
0
enedwaith
(15.06.08)
Karayoluyla da havayoluyla da denizyoluyla da geçebilirsiniz. Gayet legal. Tek girişten kastedilen Schengen bölgesine tek giriştir.
0
386 dx
(15.06.08)
(8)

baldırda oluşan kas gerilmesi..

mvp
böyle sahilde falan koşarken.. belli bi mesafeden sonra iki bacağımında baldırlarının arka tarafındaki kasları acı vermekte..eğer 1.5 saatlik bir basketbol idmanı yapıyor isem gerekli esneme hareketlerinden sonra böyle bir sorun kalmıyor ama sırf koşu yapıyorsam hiç gitmiyor bu acı... ne olabilir ve
böyle sahilde falan koşarken.. belli bi mesafeden sonra iki bacağımında baldırlarının arka tarafındaki kasları acı vermekte..

eğer 1.5 saatlik bir basketbol idmanı yapıyor isem gerekli esneme hareketlerinden sonra böyle bir sorun kalmıyor ama sırf koşu yapıyorsam hiç gitmiyor bu acı... ne olabilir veya nasıl giderilir ?
0
mvp
(07.06.08)
yeterli isinma hareketleri yapmadigindan olabilir derim ben (ki en yüksek ihtimal de bu görünüyor)
0
pembeli kiz
(07.06.08)
laktik asit birikiyor olabilir
0
babatema
(07.06.08)
sahil derken...beton sahil zaten... kumsal değil yani....ama uzun süredir betonda yapıyorum çalışmaları....maç olsun-idman olsun-koşu olsun....
0
🌸mvp
(07.06.08)
basketbolda sürekli koşmadığın için ağrı olmayabilir? baldırın arkası da ilginç bir bölüm yani düşünüyorum bende adım atamayacak durumdaysam ağrır oralar. bir de uzun zamandır öyle egzersiz yapmadıysam ağrır ama anladığım kadarıyla düzenli spor yapıyorsun.
0
ozdek
(07.06.08)
son 6 aydır fazla düzenli yaptığım söylenemz.. şu son 2 hafta başladım koşulara...
bi arkadaşla beraber koşuyoruz...ki o 5 senedir spor yapmamış fakat onda böyle bir ağrı yok...

artık öyle bir şey oldu ki.. hızlı hızlı yüresem bile ağrımaya başlıyor...
0
🌸mvp
(07.06.08)
Bildiğimiz kramp olmasın bu?
0
386 dx
(07.06.08)
basket oynarken kasılan kaslar devamlı değişir bu arada diğerleri dinlenir. koşu yaparken özellikle betonda devamlı aynı kaslar kasılır, büyük ihtimalle fark bundandır.
0
sourlemonade
(07.06.08)
magnezyum eksikliği olabilir vücudunuzda.
0
insensitive
(08.06.08)
(4)

karayoluyla bulgaristan

osuruklu
arkadaslar, yaz sonu gibi bi arkadasimla motorlarimiza atlayip bulgaristana gitmek istiyoruz. simdi ben netten biraz arastirdim da, gitmek icin vize alinacak dogru. yalniz karayolunu kullanmamiz gerektigi icin uluslararasi ehliyet, bi de yesil kart mi ne bisey istiyorlar. bu nedir ne degildir, bilen
arkadaslar, yaz sonu gibi bi arkadasimla motorlarimiza atlayip bulgaristana gitmek istiyoruz. simdi ben netten biraz arastirdim da, gitmek icin vize alinacak dogru. yalniz karayolunu kullanmamiz gerektigi icin uluslararasi ehliyet, bi de yesil kart mi ne bisey istiyorlar. bu nedir ne degildir, bileniniz var mi?

bi de bakin buna dikkat edin, soyle yapin boyle yapin seklindeki uyari ve onerilerinize acigim.
0
osuruklu
(07.06.08)
motorunuz icin uluslararası dolaşma izni tarzı bi şey almanız gerekiyor ve ehliyetle ilgili de bir şeyler yapmanız gerekiyod dediginiz gibi ama nereden oldugunu ben de bilmiyorum ogrenebilirim kontrol ederlerse ceza kesiyorlar.daha fazla bilgi ogrenirsem yazarım.
0
rurouni
(07.06.08)
bildigim kadariyla ehliyet icin birsey gerekmiyor 2 veya 3 hafta turk ehliyetin ile kullanabiliyorsun diye biliyorum, motorlar icin farkli bir uygulama olur mu bilmem. Simdi Bulgaristan'da nereye gideceksiniz aslinda o onemli cunku heryer guvenli degil, daha dogrusu motorlariniz icin guvenli degil, eskiden beri araba hirsizligi oldukca fazla oluyor, bir de bu sinirdan gecerken zorunlu trafik sigortasi yaptirmaniz gerekiyor arabalar icin oldukca pahali bu bence bunu gitmeden once ogrenin eger cok fazla bir meblag ise bence otobusle gidip ordan arac veya motor kiralamaniz daha mantikli. zira yabanci plakali araclar gercekten fazlasiyla caliniyor, sonra polisin pesine dusersiniz mafya ile anlassin da motorlarimizi bulsun diye.

Bu arada bir de abuk sabuk yerlerde yazan hiz sinirlarina uymanizi tavsiye ederim yani dumduz otoyol gibi bir yerde 50 yaziyorsa kesinlikle orda sagda solda bir yerde polis vardir enseler:) tavsiyem varna, sofya, plovdiv gibi merkezi yerlerde dolasmaniz yazin varna ve burgaz gayet hareketlidir. asagida da faydali bilgiler var yesil kart dediginiz sey sanirim sigortayla ilgili ama sizi bagladigini sanmiyorum.
www.mfa.gov.tr
0
2pac
(07.06.08)
Almanız gereken belgeler şunlar:

- Uluslararası sürücü belgesi (genelde istemiyorlar ama kıl birine denk gelme ihtimaliniz her zaman var. kazaya karışırsanız da belgeniz eksikse otomatikman haksız duruma düşersiniz.)
- Triptik (muhakkak lazım)
- Uluslararası trafik sigortası (yeşil kart da deniyor, bu da kesinlikle gerekli)

Bu belgeleri türkiye turing ve otomobil kurumundan (İstanbul ofisinden ya da hudut kapısından) alacaksınız. Gitmişken bir de ücretsiz Avrupa haritasından almanızı öneririm. Daha fazla bilgi için: www.turing.org.tr

Bulgaristan'da hız sınırlarını pek salladıkları yok açıkçası, geçen sene AB'ye girdiklerine bakmayın siz. İnsanlarla fazla muhattap olmayın, kazıklanırsınız. Eşyalarınıza dikkat edin, çaldırmayın. Özellikle gurbetçilerin yoğun geçiş yaptığı dönemde bu tip olaylar artıyor. Bir de mümkünse bir GPS ayarlayın kendinize, çok faydasını görürsünüz.
0
386 dx
(07.06.08)
yeşil sigortayı (evrakın renginden dolayı yeşil deniyor diye biliyorum), gideceğiniz süre kadar yaptırma imkanınız var. bilmediği için bir senelik sigorta parası ödeyenler oluyor çünkü.
0
cedilla
(08.06.08)
(3)

schengen-slovakya

neronas
Halihazırda bulunan C tipi schengen vizesiyle,Almanya'dan Slovakya'ya havayolu ile giriş yapılabilinir mi? Daha önce schengen-c vizesi ile slovakya'ya girmiş (havayolu ile) birileri var mı aranızda? Karayolunda sorun yok, biliyorum. Pek kontrol etmiyorlar. Ama uçağı tercih etmek zorundayız.
Halihazırda bulunan C tipi schengen vizesiyle,Almanya'dan Slovakya'ya havayolu ile giriş yapılabilinir mi? Daha önce schengen-c vizesi ile slovakya'ya girmiş (havayolu ile) birileri var mı aranızda?

Karayolunda sorun yok, biliyorum. Pek kontrol etmiyorlar. Ama uçağı tercih etmek zorundayız.
0
neronas
(06.06.08)
bildiğim kadarıyla geçenlerde slovakya schengen ülkesi oldu.sorun çıkacağını zannetmiyorum.geçen sene schengen ile slovakyaya gelen bir arkadaşı otelde bulup 40€ ceza almışlardı.
0
nickim neyim yok benim
(06.06.08)
slovakya aralıktan beri schengen. aynı karayolunda olduğu gibi schengen ülkeleri arası havayolunda da pasaport kontrolü yok. yalnızca check in'deki havayolu görevlileri kontrol ediyor geçerli vizeniz olup olmadığını görmek için.
0
386 dx
(07.06.08)
Bildigim kadariyla gecen araliktan itibaren karayollari sinirlarindan, 1 marttan itibaren de havaalani sinirlarindan Schengen vizesiyle gecis yapabiliniyor.
0
sethi
(07.06.08)
(6)

şirketin web adresi ne olmalı?

sangria
şimdi arkadaşlar, kurulmakta olan bir şirket için web adresi önerilerine ihtiyacım var.şimdi diyelim ki şirketin adı şu:"hedehodo inşaat ve dış ticaret limited şirketi"şimdilik yalnızca dış ticaret üzerine faaliyet gösterecek, bu domain üzerinden alınacak e-mail adresleri de ağırlıklı olarak türkiye
şimdi arkadaşlar, kurulmakta olan bir şirket için web adresi önerilerine ihtiyacım var.

şimdi diyelim ki şirketin adı şu:

"hedehodo inşaat ve dış ticaret limited şirketi"

şimdilik yalnızca dış ticaret üzerine faaliyet gösterecek, bu domain üzerinden alınacak e-mail adresleri de ağırlıklı olarak türkiye'deki (yerli) üreticilerle iletişimde kullanılacak.

benim aklıma gelen seçenekler şunlar:

hedehodotrade
hedehodo (bu ne yazık ki com ve com.tr olarak alınmış)
hedehodoexport (faaliyet ithalattan çok ihracat ağırlıklı olacağından)

sonuna .com gelir, .net gelir orası mesele değil de, benim derdim ortası ne olacak?

acil yardımlarınızı bekliyorum efendim!
0
sangria
(06.06.08)
vardi boyle bir musterim.
alan adini hedehodoltd.com yaptik, mutlu olduk.
0
trimpot
(06.06.08)
anlamadığım bir husus var ki o da şudur;
"bu domain üzerinden alınacak e-mail adresleri de ağırlıklı olarak türkiye'deki (yerli) üreticilerle iletişimde kullanılacak." demişsiniz ama "hedehodoticaret" yerine "hedehodotrade" gibi bir isim düşünüyorsunuz. bana hep gayriciddi gelmiştir böyle firmalar.
0
babatema
(06.06.08)
şimdi şu var ki, ağırlıklı olarak onlarla kullanılacak ama onlar müşteri değil tedarikçi. müşteriler yani para kazandıracak firmalarınsa tamamı yabancı. aslında tercihim fransızca bir adres olurdu çünkü müşterilerin tümünün ana dili fransızca ama o zaman da türkiyedekilere adresi vermek işkence oluyor. ingilizce bir nevi orta yol yani.

ama ltd olayı mantıklı geldi.
0
🌸sangria
(06.06.08)
ben de 2 firmaya isimlerinin sonuna ltd getirerek domain almi$tim. trimpot'un onerisini bu yuzden destekliyorum. firma isminin sonuna gelecek olan ek kisa olmali ki akilda kalabilsin.
0
dengesiz pamuk
(06.06.08)
www.nameboy.com

buraya bir goz at istersen. sirketle ilgili kelimeler girip isim urettirebilir ve bosta olup olmadigina bakabilirsin.
0
string the thing
(06.06.08)
şirket web sitesini operasyonlarında ağırlıklı olarak kullanacaksa adını değiştirmeyi de düşünebilirsiniz ciddi ciddi.
0
386 dx
(07.06.08)
(3)

Muro'nun Taktiği

annem bana kiz bul evlen dedi
Kurtlar Vadisi'nin final bölümünde Muro provakatif eylemleri yapıp yapmama konusundaki çözümlemesini ekibiyle paylaşırken bir taktikten bahsetti; eylemleri yapmış görünüp aslında bir şey yapmamaktan.Orada bir tabir kullandı. Neydi kullandığı kelime? (xxx fıstığı gibi bir şeydi galiba.)
Kurtlar Vadisi'nin final bölümünde Muro provakatif eylemleri yapıp yapmama konusundaki çözümlemesini ekibiyle paylaşırken bir taktikten bahsetti; eylemleri yapmış görünüp aslında bir şey yapmamaktan.

Orada bir tabir kullandı. Neydi kullandığı kelime? (xxx fıstığı gibi bir şeydi galiba.)
0
annem bana kiz bul evlen dedi
(06.06.08)
diziyi izlemiyorum ama ona benzer bir sey var;

"dingilofistik taktigi" adinda. sozlukte aciklamasi var

budur belki de.
0
danisikli dogus
(06.06.08)
dındırıfıstık taktiği efendim. yok böyle bir şey aslında. götünden uydurdu tamamen.
0
kibritsuyu
(06.06.08)
386 dx
(07.06.08)
(9)

Cep telefonlarının otobüs frenlerine etkisi

rectoa
Var mıdır böyle bir etki? Bugüne kadar bir kısım "yok yav yalan onlar" der iken, şehirlerarası otobüs camiasından bir kısım "cep telefonlarını kapatalım" deyu uyarılarda bulunuyorlar. Olayın aslı veya herhangi bir astarı var mıdır?
Var mıdır böyle bir etki? Bugüne kadar bir kısım "yok yav yalan onlar" der iken, şehirlerarası otobüs camiasından bir kısım "cep telefonlarını kapatalım" deyu uyarılarda bulunuyorlar.

Olayın aslı veya herhangi bir astarı var mıdır?
0
rectoa
(06.06.08)
Şunu da ekleyeyim, seyahat ettiğim otobüs firmasında her zaman cep telefonları kapattırılır ama muavin veya şoför bürolarıyla konuşmak için cep telefonlarını kullanır. Bu nasıl iştir?
0
🌸rectoa
(06.06.08)
anons sırasında "fren sistemimizi etkilediği için" diyorlar ama, doğrusunu uzmanlar bilir.

bazıları da fren sistemini değil, klima sistemini etkilediğini söylüyor.
0
tabudeviren
(06.06.08)
otobüslerde önceden, "fren sistemine zarar verdiği için cep telefonları kapalı tutmalısınız" gibi bir uyarı vardı şimdilerde ise " rahatınız için cep telefonlarını kapalı tutmanız rica olunur" tarzı bir uyarı var. yani öncelerde bir efsaneyle milleti alıştırıyolar, otobüs içinde cep telefonlarıyla konuşmasınlar diye sonra da gerçeği söyler gibi oluyorlar.
fren mekanik bir sisteme dayanmıyor mu bir kere? yoksa manyetik dalgalarla falan mı tekerlekler kilitleniyor da cep telefonlarının kapalı tutulması isteniyor? efsaneden başka bir şey değil otobüsün içindekiler etkiliyor da dışındakiler etkilemiyor mu sanki. neyse çok sinirlendim galiba bu kadar bile açıklama yapmamam gerekirdi:)
0
baldur
(06.06.08)
bildiğim kadarıyla abs sadece gerektiğinde devreye giren bir sistem. ani fren kızaklaması dışında fren tamamiyle mekanik diye biliyorum ben. ama büyük ihtimalle modelden modele değişen bir şeydir bu da.
0
actionary
(06.06.08)
bence külliyen yalan, 900 mhz dalga boyundaki bir sinyalden bahsediyoruz. Tutup 100 watt çıkış yapsa neyse de miliwatlar ile konuşuyoruz bir girişimden bahsedebilmek için uzaklığın santim falan olması lazım.

Ayrıca, bilgisayar sistemi dediğimiz en baba alet bilgisayarın kendisi değilmidir. Al işte yıllardır cep telefonum laptop ile yapışık ikiz gibi, sürekli yan yana, mesaj gelir mms gelir çalar eder hatta bilgisayara BT ila baalayıp nete girerim, olsa buna lurdu yahu. Var mı etrafınızda cep telefonu yüzünden bilgisayarı bozulan.

Neymiş aracımız bilgisayar donanımına sahip olduğundan cep telleri kullanılmasın. 403 otobüs şehirlerarası olunca cepten etkileniyo bilkent servisi olunca manyetik kalkanla mı kaplanıyor?

kızdım yahu
0
skipper
(06.06.08)
klima sistemine zarar verdiğini biliyorum. hatta bunu bizzat bir firma sahibinden duydum.anons sırasında ''klimalarımızızn zarar görmemesi için cep telefonlarınızı kapatınız''deseler insanlar pek de umursamaz sanırım.o yuzden kaza korkusu vererek cep telefonarının kapatılmasını sağlıyorlar sanırım.aksi taktirde otobus kalkmadan önce şiddetle fren sistemine zarar verdiği için telefonların kapatılmasını soyleyip, yolculuk anında şöförler telefonla konuşmazlardı sanırım.

bir başka boyutu daha var.bazı firmalar cep telefonun kullanılmasına birşey demiyorlar.sonuç çok rahatsız edici oluyor.asmalı konak melodili telefonlar bas bas bağırıyor.amcalar teyzeler hiç çekinmeden telefonla konuşup rahatsız edebiliyrlar.
0
jacksor
(06.06.08)
otobüs gibi kısıtlı hacimli metalden yapılma kapalı alanlarda çok sayıda telefon açık olunca manyetik dalgadan mikrodalga fırına döner içerisi. trenlerde durum daha da vahim.
0
lykos
(06.06.08)
eski model bir setra araçta başıma gelmişliği var aracın ısıtma sistemini rezil ediyor ve yanmıştık kış günü olsa da atletle kalacaktık neredeyse otobüste muavinin söylediğine göre kapatılmayan bir telefon yüzünden.
ama bu aracın bozukluğunu bir sebebe bağlama çabası da olabilir de sonradan yolda düzelmişti birden yani muhtemel birşey cep telefonu yüzünden olması.
0
prodeq
(06.06.08)
386 dx
(07.06.08)
(6)

İlk Canlı Dizi Çekimi

ermanen
Türkiye'de ilk defa canlı dizi çekildi evet ama Dünya'da da bir ilk varmış duyduğuma göre, hangisi o?
Türkiye'de ilk defa canlı dizi çekildi evet ama Dünya'da da bir ilk varmış duyduğuma göre, hangisi o?
0
ermanen
(04.06.08)
ER dizisinin 4. sezonunda (1997) "Ambush" isimli bölüm canlı olarak yayınlanmış. O olabilir sanırım. tr.wikipedia.org(dizi) burdan da bakabilirsiniz.
0
think martini
(04.06.08)
Evet oymuş, sağol
0
🌸ermanen
(04.06.08)
"Ambush" ile ilgili küçük bir bilgi daha vermek isterim. bu bölüm amerika'da art arda 3 kere canlı çekildi. bunun sebebi de amerika'da 3 farklı saat diliminin olması. oradaki performansları çok daha değerli hale getiriyor bu durum.
0
tom riddle
(04.06.08)
abd'de 4 dilim var benim bildiğim, ama kanallar ulusal. yani aynı zamanda oynuyor olması lazım mantıken?
0
386 dx
(04.06.08)
3 zaman dilimi cok buyuk bir saat farki demek. Dogu yakasinda aksam 8'de yayinlanacak seyi bati yakasinda ogleden sonra 5'te gostermenin manasi yok.
0
wpi
(04.06.08)
Evet abi. Hatta Ekşi Sözlük'te mi Uludağ Sözlük'te mi ne okudum, dizi yayınlanırken bşak bir kanalda beyzbol maçı varmış ve dizideki doktorlardan biri onu izliyormuş canlı dizi çekilirken. Ve diğer kanalda hagaden varmış beyzbol maçı. Dizinin o bölümünü de Cnbc-e'de izlediydim. Haruklade bi bölüm; )

Şimdi baktım da Vikipedi'de de yazıyomuş bu ayrıntı. Çöp oldu cevap eheh. Bir de başka diziler de var bu yöntemi kullanmış. İlklerden biri olduğunu biliyordum ama ilk olduğunu bilmiyordum Ambush bölümünün.
0
colonizer
(04.06.08)
(7)

el yardım, fikir, yurt dışı tatili

balpeynir
Merhabalar Arkadaşlar,Plan ve programında olmayan ama yapmaya niyetlendiğim bir y.dışı gezisi var.lack of motivation'dan da mütevellit ne yapacağım hakkında kararsızım. Buradan milan'a oradan venedik ve florence, oradan da atinaya geçmek istiorum. tüm bunlar 10 ve 12 gibi süre ayırmayı planlıorum. B
Merhabalar Arkadaşlar,
Plan ve programında olmayan ama yapmaya niyetlendiğim bir y.dışı gezisi var.lack of motivation'dan da mütevellit ne yapacağım hakkında kararsızım. Buradan milan'a oradan venedik ve florence, oradan da atinaya geçmek istiorum. tüm bunlar 10 ve 12 gibi süre ayırmayı planlıorum. Buradan milan'a myair il gitmeyi düşünüyorum (en ucuzu bu galiba) oradan da avrupa uçuşları ucuz olduğunu duydum ole mi gerçekten? ne kadara mal olur? nasıl bir yol izleyeyim. önerilere açığım.
0
balpeynir
(03.06.08)
aynisini bu ay sonunda biz yapicaz.. burdan myairle milanoya git.. oradan italyanin komsu ulkelerine ve italya icine ucakla degil trenle gitmeni tavsiye ederim (ben oyle yapicam:)) her zaman hostelde kal (yas siniri var genelde 26 yas alti kalabiliyor).. tren saatlerine dikkat et sabahin korunde yani 6.30-7 gibi olan trenler her zaman cok daha ucuz oluyor www.ferroviedellostato.it buradan saatlere ve fiyatlara bakabilirsin hem kabaca bir fiyat cikarabilirsin..
0
orange coffee
(03.06.08)
teşekkürler orange coffee.ben de bu ayın sonuna doğru düşünüyorum. sadece italya vizesi almam yeterli olur mu? oradan uçakla veya trenle geçerken sorun çıkartırlar mı acaba? (konsolosluğa gideceğim gerçi ama yine de bir sorayım dedim)
0
🌸balpeynir
(03.06.08)
Schengen ülkeleri arasında pasaport kontrolü yok zaten. Yunanistan da Schengen ülkesi olduğundan bir sorun çıkmayacaktır. Ama Milan ve Atina'nın ikisi de çok yalan şehirler onu söyleyeyim. Mümkünse başka bir yerleri gezin siz.
0
386 dx
(03.06.08)
italya vizesi yeterli schengen vizesi oluyor bir cok ülkeye girip cikabilirsin bu vizeyle (avrupa ülkleri)
0
pembeli kiz
(03.06.08)
milan da zaten bir gün kalırım. italya da başka şehirlere de geçebilirim. atina da ise arkadaşım var. sıkılmam yani orada da...
"ben olsam şöyle yapardım" lara açığım bir de.
0
🌸balpeynir
(03.06.08)
milano'ya gittiğinde elin değmişken como'ya da git. yalnız 9dan sonra como'dan tren yoktu en son, abidik bir yolculuk yapman gerekebiliyor.
0
jesters cap
(03.06.08)
Brindisi'den (italya'da) Yunanistan'a feribotlar vardır, geceyi içinde geçirip Yunanistan'a öyle geçebilirsin. Hem ucuza gelir, hem de devamında kara yoluyla falan gidersen etrafı görmüş olursun.
0
magdalena
(04.06.08)
(3)

[ donanım ] Flash Disk'i virüslü bilgisayardan korumak..

enola gay
şimdi işim gereği flash disk ile her türlü ortama giriyorum, zavallı flash disk'im her yeni bilgisayarda autorun zart zurt virüsü delisi oluyor. bundan nasıl korurum kendimi daha doğrusu flash diskimi? flash diski şifreleyim mi? bunu nasıl yaparım?
şimdi işim gereği flash disk ile her türlü ortama giriyorum, zavallı flash disk'im her yeni bilgisayarda autorun zart zurt virüsü delisi oluyor. bundan nasıl korurum kendimi daha doğrusu flash diskimi?

flash diski şifreleyim mi? bunu nasıl yaparım?
0
enola gay
(02.06.08)
u3 varsa onun için antivir vardı sanki.
0
bryan fury
(03.06.08)
diski takarsan shifte basılı tutarsan autorun çalışmaz. şüpheli diskleri bilgisayara takarken işe yarar.
0
kurukafa
(03.06.08)
autorun'ı kapatmanız virüslü flash diskten sisteme virüs bulaşmasını engeller. flash disk'in kendisine virüs bulaşmasını istemiyorsanız ise üzerinde yazma koruma anahtarı olan bir model kullanmanız gerek.
0
386 dx
(03.06.08)
(7)

ebayden fosil almak

badfan
bayadır ebayden resimdeki gibi bir fosil almak istiyorum. ama başım belaya girebilir diye de korkuyorum. sonuçta yasak olabilir bu tür şeyleri gümrükten geçirmek. ayrıca gümrük mevzuatı da bu konuda açık değil. yardımcı olabilecek başka bir kaynak da bulamadım. var mıdır bunun bir oluru?
bayadır ebayden resimdeki gibi bir fosil almak istiyorum. ama başım belaya girebilir diye de korkuyorum. sonuçta yasak olabilir bu tür şeyleri gümrükten geçirmek. ayrıca gümrük mevzuatı da bu konuda açık değil. yardımcı olabilecek başka bir kaynak da bulamadım.
var mıdır bunun bir oluru?
0
badfan
(02.06.08)
mrblar...
öncelikle bu ürün hakiki midir!? zannetmem! Çinli gardaşlarımız böye şeylerin canına okuyor! ayrıca mevzuatta tarihi eserler, sanat eserleri, antikalar ve canlı hayvanlarla ilgili bilgiler var! Sanırsam bu hiç birine girmiyor! Ayrıca neye gümrük alacaklar! tık versen veya fiyat belirtsen iyi olurdu!
Tamahın varsa al gitsin! postayla al! ama iyi paketlenmiş olsun.! çok iyi paketlenmiş...
0
allop
(02.06.08)
fosilin gerçekliği konusunda şüphem yok.
zaten satıcısı da sırf bu tür şeyler satıyor ve feedbacki de çok iyi.
linki;
cgi.ebay.com
fiyatları da çok makul.
şansımı denesem mi acaba.
0
🌸badfan
(02.06.08)
hımmm! fiyatlar uygun gönderim de açık! fiitbeğlere bakma, ancak alınabilir ne olursa olsun zati evrimi yeniden düzecek halimizde yok ya:D! ödemediğim onca iteme...

bi şiy olmaz zannımca arkadaşım da dümen almıştı ankita-hediyelik eşya babına eline ulaştı, hem de kocaman bi şeydi!
0
allop
(02.06.08)
umum hıfzısıhha kanunu gibi bir şey vardı. buna, o olmadı genel sağlığa aykırı bir unsur olabilir bu fosil. tespit edilirse, sıkıntı çıkarırlar kesinlikle eminim. gümrüklerde, geçirmek istediğiniz malın özniteliklerini de bildirmek zorundasınız. böyle bir ürünün -ki ürün müdür o da ayrı bir tartışma-, genel sağlığa tesir edecek risklere sahip olmadığını ispat etmeniz lazımdır diye düşünüyorum.
tabi bunlar yakalanmanız durumunda başınıza gelecektir. yakalanmadan sokabiliyorsanız bir şey diyemem -ki yakalanmadan yurda eşya sokmayı da tavsiye etmem zaten suç olabilir durumuna göre.
0
fempusay
(03.06.08)
Türkiye'de birçok mermer ocağı var. Biriyle iletişime geçerseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
0
paranormal
(03.06.08)
Gift yazsın üzerine gönderen hediyelik mahiyetinde gelsin kullanın,inceleyin
0
mikelarteta
(03.06.08)
bu kadarcık şeye kimse bişey demez. açıp bakmazlar bile zaten. antika değeri yok, organik bir şey değil. basit bir hediyelik eşya sonuçta. dert etmeyin.
0
386 dx
(03.06.08)
(4)

Londra'da kalmak

locutus
Yeni bir Londra sorum var:Londra'da kısa süreli kalmak için otel/hostel; uzun süreli kalmak için oda kiralama konularında önerileriniz nelerdir? Internetten nerelere bakmalı böyle ucuz/temiz bişeyler bulmak için?
Yeni bir Londra sorum var:
Londra'da kısa süreli kalmak için otel/hostel; uzun süreli kalmak için oda kiralama konularında önerileriniz nelerdir? Internetten nerelere bakmalı böyle ucuz/temiz bişeyler bulmak için?
0
locutus
(02.06.08)
tabiki www.gumtree.com
0
theli
(02.06.08)
gumtree'den bulacaklarınız genelde depozit falan ister.
ben onun yerine kısa vade için şunu tavsiye ederim: www.london-hostels.co.uk bir süredir kalıyorum, çok şikayetçi sayılmam.
0
386 dx
(02.06.08)
Londra'dan gelirken bana gitar processörü de getirir misin?
eheheh bana da bu lazım işte...
0
bitti
(02.06.08)
www.momondo.com
bunu kullaniyorum ben 30'a yakin acentada arama yapiyor, sadece hostel'leri aratirsan gordugum kadariyla 12€'dan itibaren fiyatlar var. genelde www.laterooms.com en ucuz fiyati veren acenta oluyor dogrudan ordan da bakabilirsin. ben bu site uzerinden kensington tarafinda bir otel buldum, muduru turk cikti telefonla rezervasyon yaptirmak icin aradigimda ekstra indirim vs de yapti ama uzun sure kalmak icin cok ucuz sayilmaz o yuzden siteye bakmanda fayda var:)
0
2pac
(02.06.08)
(9)

Bilgisayar Sistem Saati (Acil Gibin)

thefalloftekin
windows xp kullanıcısıym..biraz önce farkettiğim bi hatanın nedenin ve çözümünü sormak istiyorum..sistem saatim 1 ocak 2004 saat3 tarihini göstermekte..doğru hale getirdiğim zaman da aradan 2 saniye geçmeden tekrar 2004'e dönüş yapıyor..olay nedir, nası üstesinden gelinir?bi el atıverin, şimdiden sa
windows xp kullanıcısıym..
biraz önce farkettiğim bi hatanın nedenin ve çözümünü sormak istiyorum..
sistem saatim 1 ocak 2004 saat3 tarihini göstermekte..
doğru hale getirdiğim zaman da aradan 2 saniye geçmeden tekrar 2004'e dönüş yapıyor..
olay nedir, nası üstesinden gelinir?
bi el atıverin, şimdiden sağoln..
0
thefalloftekin
(02.06.08)
muhtemelen cmos pilin bitmi$tir. degi$tirirsen duzelir.
0
sourlemonade
(02.06.08)
herhangi bir virüsle bağlantısı olabilr mi?
0
🌸thefalloftekin
(02.06.08)
ben sistem saati ile ugra$an bir virus/trojan vs. duymadim valla hic.
olabilir de pek tabi.
0
sourlemonade
(02.06.08)
bi de şöle bişi var, saat3'ü bir dakika geçe 4 sanyie sayıp tekrar sıfırdan 4'e kadar sayıyor, sonra tekrar sıfırlanıyor felan..
bu yüzden ne download yapmama, ne de scan yapmama izin veriyor..
4 saniye öncesine flashback'imsi şekilde dönüyor..
winamp'ta problem yok ama mesela..
yedeklesem pc'yi desem, cd yazmama izin verir umarım..
umarım pilden kaynaklanan bi durumdur..
0
🌸thefalloftekin
(02.06.08)
antivirüs var mı? benimki de devamlı ileri gidiyor kaspersky'dan şüpheleniyorum.
0
sourlemonade
(02.06.08)
pil sorunu bilgisayarı kapatıp fişini çektikten sonra etki gösterir. Seninki muhtemelen başka bir şey.
0
kurukafa
(02.06.08)
bir de bios'tayken yapmayı deneyin aynı ayarı, bakalım yine hemen eski haline mi dönecek?
0
386 dx
(02.06.08)
@divit
evet, kaspersky 6.0 kullanıyorum..
üstelik lisansının bitmesinden bi kaç gün sonra böyle olması benim kafamda da "acaba kaspersky mi lan?" sorusuna neden oldu..

@386 dx
bios'tan da saat ve tarihi düzeltmeyi denedim; lakin sonuç gene aynı.. 4 saniye sonra tekrar 2004'e dönüş yapıyor..

kaspersky'i toptan kaldırıp bios'tan ayar yapacağım tekrar..
bu problemle karşılaşan başka arkadaşın olmaması da ayrıca kurcalıyor kafamı..
0
🌸thefalloftekin
(02.06.08)
lanet olası kaspersky'i kaldırdıktan sonra halloldu problem..
bu bok büyük ihtimalle tarihe göre key verdiği için şaşırdı kaldı expired durumu olunca..
çok büyük hayal kırıklığına uğradım, 4 senedir bilgisayarıma bodyguard gibiydi..
neysem..
başka bi antivirüse sırtımıza yaslıcaz bu vakitten sonra..

yardımlarınız için çok teşekkrüler, şukela butonunuza tek tek basıcam hepinizin..
0
🌸thefalloftekin
(02.06.08)
(2)

ebaydan batarya alinsa ne olur?

entrapmen
100 $'in altinda olduktan sonra sorun cikmiyor diye biliyorum ama yine de sorayim istedim. bir batarya alinsa ebay'den 60$'a ornegin, 20$ shipping disinda bana girecek bir seyler olur mu?
100 $'in altinda olduktan sonra sorun cikmiyor diye biliyorum ama yine de sorayim istedim. bir batarya alinsa ebay'den 60$'a ornegin, 20$ shipping disinda bana girecek bir seyler olur mu?
0
entrapmen
(01.06.08)
shipping dahil $100 altinda oldugu surece sorun olmuyor.
0
sourlemonade
(01.06.08)
satıcıdan gümrük beyannamesine ucuz bir değer yazmasını da isteyebilirsiniz.
0
386 dx
(02.06.08)
(4)

TOEFL IBT Recipients

karakurt
ETS 4 adet ücretsiz recipient hakkı veriyor, ama bunları sınavı almadan önce belirtmemizi istiyor. Ben ise sınava eylülde girecem ve yuksek başvuru için toefl sonuçlarını en erken ocakta yollamak istiyorum diğer evrakları yolladıktan sonra. ETS sınav sonucunu alıcılara hemen mi yolluyor yoksa benim
ETS 4 adet ücretsiz recipient hakkı veriyor, ama bunları sınavı almadan önce belirtmemizi istiyor. Ben ise sınava eylülde girecem ve yuksek başvuru için toefl sonuçlarını en erken ocakta yollamak istiyorum diğer evrakları yolladıktan sonra. ETS sınav sonucunu alıcılara hemen mi yolluyor yoksa benim istediğim bir tarihte mi? Benim istediğim tarihte yollamasını isteyebilir miyim?(ücretsiz olarak ama)
0
karakurt
(01.06.08)
"15 günde yollarız" diyorlar. fakat benim sınav sonucum iki ayda geldi. dikkat edin.
0
lepidodendron
(01.06.08)
sınavdan sonra da o 4 bedava sonuc hakkin var diye biliyorum ben, sinavdan sonra yapmayi ben denemedim ama odemeyi yaptim ve 1 hafta sonra okullari secebildim mesela 4 tane bedava olarak. dogrudan ets'yi ararsan veya siteye goz atarsan eminim vardir bir yerlerde. ama avrupadaki okullara 4-5 haftada gidiyor tr'ye 2 ayda gelmesi bizim ptt'nin olayi gibi gibi..gmat sonucum da 2 ayda gelmisti benim
0
2pac
(01.06.08)
okullara haber vererek başvurunuzu önceden yollayabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
0
386 dx
(02.06.08)
TOEFL skorunuzun başvuracağınız okula başvurunuzdan daha önce gitmesinin bir sorun çıkartacağını düşünmüyorum ama en iyisi okulun öğrenci işlerine falan mail atmak.
0
indeed
(02.06.08)
(1)

Voipraider ile 11811 i nasil arayabilirim ?

no christ requiress
invalid numero diyor, alan ulke kodu v.s koydum denedim hala oyle
invalid numero diyor, alan ulke kodu v.s koydum denedim hala oyle
0
no christ requiress
(01.06.08)
maalesef arayamazsınız (diye biliyorum). benzeri şekilde 155, 112, 110, 188 gibi numaralar da aranamıyor yurt dışından (diye biliyorum).
0
386 dx
(02.06.08)
(11)

Avrupa'da otomobil kiralama ve karayolu sınırı

tom riddle
Diyorum ki, ya uçakla bi almanya'ya gidip oradan araba kiralayıp schengen'ın geçtiği ülkeleri vize sürem boyunca bir arkadaşla birlikte gezeyim, ya da türkiye'den bir araba kiralayıp olabildiğince az vize alarak avrupa'ya arabayla gideyim? böyle bir fırsatım olabilir mi? yani böyle avrupa ülkeleri
Diyorum ki, ya uçakla bi almanya'ya gidip oradan araba kiralayıp schengen'ın geçtiği ülkeleri vize sürem boyunca bir arkadaşla birlikte gezeyim, ya da türkiye'den bir araba kiralayıp olabildiğince az vize alarak avrupa'ya arabayla gideyim? böyle bir fırsatım olabilir mi? yani böyle avrupa ülkeleri arası ve/veya türkiye'de de ofisi olan otomobil kiralama şirketleri var mı? yurtdışına çıkınca arabayı orada iade edebilir miyiz?

başka bir sorum daha var, AB üyesi komşu iki ülkenin sınırlarından geçerken pasaport kontrolü oluyor mu? yoksa durmadan devam edebiliyor muyuz?
0
tom riddle
(31.05.08)
söylediğiniz şey mümkün değil. zira türkiyedeki yabancı otomobil kiralama şirketleri franchising usulu çalışır. yani burdaki avisten (ki buradakinin sahibi koç'tur) arabayı alıp, "hacı sizin paris şubeye bıraktım" deme imkanınız yok.

en fazla havaalanındaki temsilcilerine teslim edebiliyorsunuz. ülkeden ülkeye geçiş söz konusu değil yani.

ha bi de şöyle birşey var tabi. türkiyeden kiralayacağınız otomobille yurtdışına çıkmak akıl karı bi iş değil zaten. o paraya oradan araba satın alır, dönerkende bi homeless bulup "al hacı hediyem olsun" dersiniz.
0
babatema
(31.05.08)
yurtdışında da yok mu böyle bir olay? yani almanya-italya-fransa gibi ülkelerde franchising usülü değil de merkezi bir şirket yok mu?

ve de, araba kiralama olayına uzak olduğum için soruyorum, çok mu pahalı araba kiralamak?
0
🌸tom riddle
(31.05.08)
avrupada şehirden şehire böyle bir imkanınız var mesela aviste genelde. ama uluslararası zor gibi, pek ihtimal veremedim.

türkiyeden kiralanıcaksa çokta ucuz sayılmaz kiralar ortalama bir aracın günlük kirası 150 ytl'den aşağı değil.

o paraya türkiyeden araba kiralayacığıma (ki türkiyeye o arabayla dönmeyecekseniz mümkün değil, hem de kiralık araçla yurtdışına çıkabilirmisiniz bilmiyorum) şöyle güzel bi chopper satın alıp püfür püfür gezerdim ben olsam.
0
babatema
(31.05.08)
kira ne kadar çokmuş yaa. ben o zaman kendime araba alınca giderim arabayla yurt dışına. olayın temelinde otomobille seyahat olduğu için, yani böyle bir hayalim olduğu için interrail ilgimi çekmiyor, yolları yemek istiyorum.

bir sorum daha var, avrupa'da birbirine komşu AB ülkelerinin karayolu sınırlarında pasaport vs. kontrolü var mı? yoksa hiç durmadan geçilebiliyor mu?
0
🌸tom riddle
(31.05.08)
öncelikle araba kiralama ile ilgili olarak, bir yerden aldığınız arabayı başka bir şehirde teslim edebilirsiniz. hatta başka bir ülkede de, ancak başka ülkede teslim etmeye kalktığınızca ücretler acayip artıyor. 3 katı civarında benim gözlediğim. yani mesela almanya'dan teslim ettiğiniz arabayı bir gün içersinde yine almanya'daki bir şubeye bıraktığınızda 50 euro ise, aynı arabayı yine bir gün içerisinde hollanda'da teslim ettiğinizde 150 euro olabiliyor. burada mesafeden çok sınırlar önemli sanırım.

türkiye'den kiralayıp avrupa'da teslim etmek nasıl olur bilemiyorum.

sınırlara gelince, normalde schengen ülkeleri arasında haberlerde gördüğümüz kapıkule, habur gibi sınır kapıları artık yok. bildiğiniz yol. yalnızca "bilmem ne ülkesine hoşgeldiniz" gibi bir tabela oluyor. tabii bu demek değil ki vizesiz girebilirsiniz.
arada sırada da olsa polis arabayı durdurup vize kontrolü yapabilir. tabii bunun yabancı plakalı arabalarda daha sık yapıldığını söylemeye gerek yok herhalde.
bir de hollanda'dan çıkışta ciddi aramalar olabiliyormuş.
sınır geçişlerinde trende falan da kontrol oluyor, yalnız herkese bakmıyorlar, kafalarına göre takılıyorlar. "gözünün üstünde kaşın var" deyip pasaportuna bakabiliyorlar.

schengen vizeniz multi (çoklu) girişli ise schengen ülkeleri arasında gezebilirsiniz. kaç sınır geçtiğinizin bir önemi olmaz.

uzun süreli arabalı yolculuk düşünüyorsanız sürekli arabayla beraber olayım diyorsunuz kiralama ciddi paralar tutacaktır. onun yerine bir kaç gün bir şehirde kalıp bir günlüğüne şehir değiştirmek için araba kiralamak daha mantıklı olacaktır.
0
burfak
(31.05.08)
sayın burfak, aslında sizin söylediğinize göre eğer böyle bir gezi yapmaya karar verdiğimde arabam yoksa münih gibi merkezi bir yere gidip diğer şehirlere arabayla gidip münih'e dönüş yapmak, gidilen şehirdeki firmaya teslim etmekten daha avantajlı oluyor sanırım, değil mi?
0
🌸tom riddle
(31.05.08)
eğer yeterli paranız varsa gayet de olabilicek bir şey yapmak istediğiniz.çünkü hertz gibi büyük rent a car şirketlerinin bu şekilde hizmetleri var.bir kaç sene önce bir arkadaşımla paris'ten kiraladığımız arabayla lyon,venedik senin roma benim gezdikten sonra roma'da uçağa binmeden havaalanında teslimi yapıp ülkeden ayrıldık.sadece kiralarken teslim edilecek güne kadarki ücreti kredi kartından bloke etmeleri gibi uygulamaları vardı,hala da var mı bilmem.daha önce de almanya-avusturya vb kiralık arabayla gezmişliğim var.bu güne dek sınırlar arası kontrole de rastlamadım.zaten izmir'den istanbul'a gider gibi gidiyorsunuz paris'ten roma'ya.benim tecrübem budur yani.
0
neslish
(31.05.08)
neslish, peki ücretlendirilmesi nasıl oluyor. avrupa'da ne civarda para veriyorsunuz?
0
🌸tom riddle
(31.05.08)
@ tom,
benim gözlemlediğim kadarıyla teslim alış ve teslim ediş aynı ülkede olmak şartıyla önemli olan süre, yani hangi şehirden aldın hangisinde verdin değil.
şöyle diyeyim.
mesela münih'ten kiraladın arabayı berlin'i de gezmek istiyorsun.
1 gün gidiş 3 gün berlin'de kalış 1 gün de dönüş dedik mesela, toplam 5 gün. 5. günün sonunda tekrar münih'te teslim ediyorsun. 5 günlük araba kirası 200 euro civarında tutabilir. ama ilk gün arabayı kiralarsın, münih'ten berlin'e gidersin ve 1. gün dolmadan teslim edersen yaklaşık 50 euro kira ödersin. sonra berlin'de 3 gün gezersin, 5. gün berlin'den araba kiralayıp o arabayla münih'e dönersin. yine bir gün araba kiralamış olursun ve berlin gezisi için toplam kiralama ücretin hemen hemen yarısına düşmüş olur.
şehir içinde gezmek için arabaya pek ihtiyacın olmaz zaten. değmez kira ödemeye, zaten bilmediğin şehirde, trafiğine alışık olmadığın bir ülkede kafayı yedirtebilir araba. gereksiz yere ceza yiyebilirsin.
0
burfak
(31.05.08)
Bir yanlış bilgiyi düzeltmek istiyorum.

Schengen ülkeleri arasında pasaport kontrolü yok. Vizenin tek girişli olması da Schengen bölgesine tek giriş hakkınız olduğu anlamına geliyor. Yani vizeniz tek girişli olsa dahi Macaristan'dan girip İspanya'ya ya da Estonya'ya kadar gönlünüzce gezebilirsiniz hiçbir kontrolden geçmeden. Tabii ki bu sırada Schengen bölgesinden çıkmamanız lazım. Çok girişli vizelerde ise böyle bir sorun yok, Schengen bölgesinden istediğiniz kadar çıkıp girebilirsiniz.

Kiralama konusuna gelince, Türkiye'deki araçların yurt dışına çıkabilmesi için uluslararası trafik sigortasına ek olarak triptik gibi ıvır zıvır belgeler de gerekiyor, dolayısıyla böyle bir hizmet veren varsa bile çok daha masraflıdır.
Avrupa'da ise söylediğim gibi sınır kontrolleri olmadığından zaten her aracın uluslararası trafik sigortası oluyor. Çok daha kolay yani işiniz.
0
386 dx
(31.05.08)
www.bookinturkey.com adresli siteden istediğiniz koşulları vererek nerden,ne kadara araba kiralayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.Sanıyorum bir haftalığı 800-900 ytlden aşağı tutmaz ama daha uygun koşullara da bulursunuz belki belli olmaz.
0
neslish
(02.06.08)
(8)

Nerede?? Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi

l goshin
Dostlar, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'i, Beşiktaş' ın tam olarak neresinde kalıyor? Sitesindeki krokiden hiçbirşey anlamadım, tüm şaşalozluğum ile. Beşiktaş İskelelerini ve Dolmabahçe sarayını bilen biri olarak soruyorum soruyu.Oldukça acil...Teşekkürler..
Dostlar, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'i, Beşiktaş' ın tam olarak neresinde kalıyor? Sitesindeki krokiden hiçbirşey anlamadım, tüm şaşalozluğum ile. Beşiktaş İskelelerini ve Dolmabahçe sarayını bilen biri olarak soruyorum soruyu.

Oldukça acil...

Teşekkürler..
0
l goshin
(31.05.08)
386 dx
(31.05.08)
Google aklıma gelmemişti teşekkürler. İskele'den yürüme mesafesi mi acaba, yoksa oradan bir otobüse atlamalı mı sizce?
0
🌸l goshin
(31.05.08)
e sitesinde de var kroki.

www.baal.k12.tr
0
can itin
(31.05.08)
yok ya yürüme mesafesinde. otobüsle bir durak olması lazım, ama baya kısa mesafe yani.
0
tom riddle
(31.05.08)
yürüme mesafesinde ama yokuş yukarı yürüyorsunuz haberiniz olsun.
0
blackbasat
(31.05.08)
park bahçe ve yokuşluk bir tatlı yürüyüş mesafesinde.
0
darknum
(31.05.08)
conrad otelinin arka sokağında. mit ile karşı karşıya. -ne dedin sen çat!
0
winsome
(31.05.08)
Yanıtlar için çok teşekkürler... gittim, işimi hallettim ve geldim. :)
0
🌸l goshin
(31.05.08)
(2)

Vista'da çalışan dosya şifreleme programı

simultane eksi oy veren ibne
evet, bailıktan da anlayabileceğmiz üzre dosya şiflemek amacıynan bir poğram aramaktayin. ben bildim bu program çok güzel diyenlerin yardımlarını bekliyorum.ps: porno için değil :$
evet, bailıktan da anlayabileceğmiz üzre dosya şiflemek amacıynan bir poğram aramaktayin. ben bildim bu program çok güzel diyenlerin yardımlarını bekliyorum.

ps: porno için değil :$
0
simultane eksi oy veren ibne
(30.05.08)
(bkz: efs)
(bkz: pgpdisk)
0
386 dx
(31.05.08)
malesef oyle bir program yok. bende burdan sormustum. onerilerin hepsini degerlendirdim. hicbiri bi ske yaramadi.
0
theli
(31.05.08)
(6)

vizenin suresi gecerse neler olur?

petekdoku
simdi diyelim ki ben bir ulkeye turistik bir amacla on bes gunluk bir vize aliyorum ve ulkeye girisi yapiyorum. ve fakat ulkeyi o kadar cok seviyorum ki donmek nedir bilmiyorum ve vizemin suresi bitmis olmasina karsin o ulkede iki uc gun daha fazladan takiliyorum. boyle bir durumda ulkeden cikis ani
simdi diyelim ki ben bir ulkeye turistik bir amacla on bes gunluk bir vize aliyorum ve ulkeye girisi yapiyorum. ve fakat ulkeyi o kadar cok seviyorum ki donmek nedir bilmiyorum ve vizemin suresi bitmis olmasina karsin o ulkede iki uc gun daha fazladan takiliyorum. boyle bir durumda ulkeden cikis anindaki pasaport kontrolunde ne gibi sorunlar olur? ceza mi oderim, sinirdisi mi ederler, pasaporta "sahtekardir" damgasi mi basarlar, "yoksa iki uc gun nedir ki, gec gec" mi derler? bir bilgisi olan? Tesekkurler.
0
petekdoku
(30.05.08)
çıkmasına çıkarsın ülkeden de sonra bir daha girer misin bilmem. vizeyi oradayken uzattırman lazım. zaten yolda gezerken yakalansan direk sınır dışı edebilirler vizesiz takılmak çok sakat.
0
ozdek
(30.05.08)
cikarken farkedilir ve bir dahaki girisinde ve vize alma denemende zorluk cikar. duruma gore bir daha giremeyebilirsin.
0
wpi
(30.05.08)
Sınırdışı edilirsin. Pasaportuna damga da vurulur. Sistemlere de işlenirsin. Bir daha da afedersin nah girersin o ülkeye. Hatta seni sınırdışı eden ülkenin diğer başka ülkelerle bilgi paylaşımı varsa o ülkeler de bayağı bir zorluk çıkarır.

Kesinlikle "iki üç gün nedir ki, geç geç" demez hiç kimse. Uçağını kaçırsan, pasaportunu kaybetsen, kaza geçirsen bile bunu tolere etmezler. Bunlar gibi bir acil durum söz konusuysa derhal o ülkenin polisine gidip durumu belgeleyip özel bir çıkış vizesi alman gerekir. Havalimanında derdini kimseye anlatamazsın.
0
386 dx
(30.05.08)
Buna benzer bir olay başıma geldi. Almanya'dan Türkiye'ye dönerken vizemin çok önceden bitmiş olduğunu sandılar(konsolosluk toplam gün sayısını yanlış yazmış). Ofislerine götürdüler. Vizemi araştıracaklarını söylediler. Geçersiz olması halinde işleme sokacakları bir form imzalattılar hem türkçe hem almanca. Sınır ihlali, ülke topraklarında izinsiz barınma falan gibi şeylerden suçlu olabileceğim yazıyordu. formu imzaladım, serbest bıraktılar, uçağa zor yetiştim.
Form işleme koyulmadı muhtemelen çünkü tekrar almanyaya sorunsuz dönebildim.

Böyle de bir anım var.

Ek: acil sebeplerden ötürü vize geciktirilirse, doktordan birkaç günlük uçamaz raporu alınıp durum kurtarılabilinir.
0
neronas
(30.05.08)
mesela turkiye'deki bir yabanci turistik vizesini gecirirse vizesini uzatamaz artik. sinir disina cikmasi gerekir ve tekrar turkiye'ye girmesi gerekir. cikarken de guzel bir meblag ceza oderler o ayri.

yurtdisinda da boyle bir prosedur olsa gerek. bittiyse vizen yasadisi olursun ve ulkeden cikmak disinda pek secenegin olmaz.
0
kezzy homeros
(30.05.08)
benim yazdığım empirik bir bilgi değil, yorumdur:

3 aylık bir vizenin bitiminden 2 gün sonra ülkeden çıksan hiç bir şey olmaz, olmamalı. vizenin öncelikli amacı senin o ülkede "kaçmanı" engellemektir ki sen zaten ülkeden çıkmakla amacının bu olmadığını göstermiş oluyorsun. ben amerika'da vizem bittikten sonra 1 hafta içinde çıktım. hiç bir sorun çıkmadı, daha sonra da bir sorunla karşılaşmadım. ama dediğim gibi yazdığım sadece yorum, arif değilim.
0
desdinova
(30.05.08)
(6)

İstanbul'dan Londra'ya uçmak

locutus
İstanbul'dan Londra'ya uçmak için tavsiye edebileceginiz uygun fiyatli havayollari nelerdir acaba?
İstanbul'dan Londra'ya uçmak için tavsiye edebileceginiz uygun fiyatli havayollari nelerdir acaba?
0
locutus
(30.05.08)
Easyjet Sabiha Gokcen'den ucuza ucuyor.
0
wpi
(30.05.08)
erken rezervasyona gore degi$ir. hangi tarih araliklari icin aradigini da yazsaydin ke$ke. ama muhtemelen easyjet en ucuzu olacaktir. sabiha gokcen'den kalkip londra luton havalimanina iniyorlar bildigim kadariyla.

yakin tarihlerde gidecekseniz vergilerle ortalama 170-180 euro civaridir ama temmuz ayinda falan ariyorsaniz yine ortalama 80-90 euro arasinda bi fiyat cikacaktir.
0
dengesiz pamuk
(30.05.08)
ben 2 gun once easyjet'ten aldim..240euro civarina geldi gitgel bagaj+oncelikli check-in vs davalariyla birlikte oldukca pahali aslinda ben haziran basi ucacagim icin.ancak pegasus'un sanirim 27-30'u arasinda kampanyasi vardi, £32 den baslayan fiyatlarla londra ucuslari vardi. benim gitmek istedigim tarihte ucus yoktu o yuzden alamadim bir bak istersen.
asagidaki siteden kontrol etmende fayda var guzel bir listeleme mantigi var.garip bir sekilde easyjet sitesindeki fiyat bu site uzerinden gittigimden daha yuksek cikti yaklasik 30€ kadar ben de bu site uzerinden easyjet biletimi aldim.
www.momondo.com
0
2pac
(30.05.08)
Erken almazsanız hepsi pahalıya gelir.
0
386 dx
(30.05.08)
pegasus 99 ytl ye uçuyor kampanya var bu hafta başladı
0
blackidom
(30.05.08)
bmi var ankaradan var ama istanbuldan ucuyor mu bilmem.
0
vecihi
(30.05.08)
(5)

facebook uzmanlarına soru

demlikposet
dostlar amacım facebookta resimlerimi saklamak...ama şöyle bir şekilde,seçtiğim kişi resimlerimi göremesin istiyorumşimdi facebook limited profile var, limited profile yapıyorsun , o profildekiler ne görsün ne görmesin onu ayarlıyorsun..şimdi ben sadece 1-2 kişinin görüşüyle oynamak istiyorum,200küs
dostlar amacım facebookta resimlerimi saklamak...

ama şöyle bir şekilde,
seçtiğim kişi resimlerimi göremesin istiyorum

şimdi facebook limited profile var,
limited profile yapıyorsun , o profildekiler ne görsün ne görmesin onu ayarlıyorsun..

şimdi ben sadece 1-2 kişinin görüşüyle oynamak istiyorum,
200küsür kişiyle tektek uğraşmam gerekicek limited profile olsa

yok mu bunun bir yolu
0
demlikposet
(29.05.08)
albumlerine gir.sağ üstte album privacy var..
oraya tıkla.istedigin albumun yanında cıkan kutucuk var.orada some friends diyo.oraya tıklayıp arkadaslarının adını yazıyosun diye biliyorum sanırım da boyle oluyor..
0
isott
(29.05.08)
hayır ben onu demiyorum tam olarak..

benim resimlerimi başkaları ekliyor ya onu misal 1 kişinin görmesini istemiyorum..

örnek veriyorum;
arkadaşlarımın eklediği resimleri facebook listemde olan annem göremesin istiyorum..
gibi
0
🌸demlikposet
(29.05.08)
sağ üstteki privacy kısmından profile'a girerseniz alt seçeneklerden "photos tagged of you" kısmından en azından arkadaşlarınızın sizi taglediği fotoğrafları belli kişilere göstermemeyi seçebilirsiniz..

kendi koyduğunuz fotoğrafları da albümlerin içine koyup, albümler için kullanılan privacy ayarlarını kullnrdığınızda bu fotoğraflarla ilgili kontrol de sizde olacaktır..

bunlar dışında tek tek fotoğraflar için "bu görsün, bu görmesin" diye bir ayarlama yapmak söz konusu değil.
0
demcan
(29.05.08)
albüm sayfasındayken > edit photos > edit info (üstteki sekmelerde) sonra orada acilan "who can see this photos" un seceneklerinde "customize" den "except this people" kısmına görmesini istemediklerini ekleyebilirsin.
0
rimednac
(29.05.08)
Limited profile özelliği kalktı artık. Onun yerine arkadaş listeleri (friend lists) var. Görmesini istemediğiniz kişileri bir listeye ekledikten sonra gizlilik ayarlarından o grubun erişimine kapatabilirsiniz kolayca.
0
386 dx
(30.05.08)
(9)

Aydan bakinca dunya

no christ requiress
neden su fotodaki gibi kutuplar yatay eksende kaliyor ? ayrica bu sebeple gunesin aydinlattigi kesim de kuzeyde kalmis.Fotograf ayin(yuvarlaginin) sol kismindaki bir noktadan mi cekilmis ?http://blogs.wncn.info/betweenthelines/files/2007/10/earth-from-moon.png*embesil bir hareketle duyuru olarak acm
neden su fotodaki gibi kutuplar yatay eksende kaliyor ? ayrica bu sebeple gunesin aydinlattigi kesim de kuzeyde kalmis.
Fotograf ayin(yuvarlaginin) sol kismindaki bir noktadan mi cekilmis ?

blogs.wncn.info

*embesil bir hareketle duyuru olarak acmisim, soruya cevirdim. gonul rahatligi ile cevap verebilirsiniz efendim
0
no christ requiress
(29.05.08)
Kutuplar neden yatay eksende kalmasin ki?

Dunyanin kuzey kutbunda durdugunuzu dusunun. Ayin size gore ust noktasina bir isaret koyun. Sonra dunyadan aya gidin. Koydugunuz nokta kuzey kutbuyken ekvatora denk gelecek yerde durdugunuzu dusunun. Bu durumda dunyanin kutuplari yatay eksende kalir.
0
wpi
(29.05.08)
kısacası, fotoğraf çekilen noktadan doksan derece sağa veya sola giderseniz kutupların ekseni dikey olur. hatta dünya tepetaklak bile olur.
0
kibritsuyu
(29.05.08)
uzayda sağ sol yukarı aşağı olgusu yok ki: yerçekimi yok
0
kimi raikkonen
(29.05.08)
uzayda nasıl yerçekimi yok? o halde astronotlar nasıl Ay'da yürüyebiliyor? (Ay'ın atmosferi olmadığı için yüzeyi uzaydan farklıdır diyemeyiz)

yerçekimi = kütle çekim kanunu

kütle çekim kanunu her yerde vardır, her kütle birbirini çeker. yani uzayda yerçekimi var, hava yok.

neden dünyanın kuzey kısmı aydınlık hemen cevap vereyim. aslında güney kısmı da aydınlık ama biz fotoğrafta o kısmı göremiyoruz. yani nasıl anlatayım, dünyanın gün batımı çizgisini düşünün (düşünmeye üşenenler için: homepages.ius.edu ). işte burada kuzey yarım küre de güney yarım küre de aydınlık. Ay, Dünya'yı yanlamasına görünce güney yarım küre gözükmemiş.
0
deckard
(30.05.08)
uzayda yerçekimi yok dedim, aydan bahsetmedim.
0
kimi raikkonen
(30.05.08)
Hmm ama uzayda da yerçekimi var? Yani örneğin yörüngedeki uyduların dünyaya düşmeme sebebi orada yerçekimi olmaması değil ki.
0
386 dx
(30.05.08)
işte dünyanın merkezinden belli bir uzaklıktan sonra artık çekim gücü etkilemiyor, o mesafeden sonra uzayda bir başına kalıyorsun.
0
kimi raikkonen
(30.05.08)
@kimi raikkonen

ayın bir atmosferi olmadığı için farketmiyor. yani uzayda kütle çekimi olduğu için aydan bahsederken de uzaydan bahsederken de herhangi bir fark olmuyor. ha işin içinde atmosfer olsa tamam (misal: titan)

(tekrar ediyorum "yer çekimi = kütle çekimi", yer çekimi dünya için kullanılıyor, tüm evrenden bahsedersek kütle çekim kullanılır)
0
deckard
(31.05.08)
"dünyanın merkezinden belli bir uzaklıktan sonra artık çekim gücü etkilemiyor, o mesafeden sonra uzayda bir başına kalıyorsun"

şimdi şöyle ki, uzayda hiçbir zaman bir başına kalamıyosun, her şeyin bir çekim kuvveti oluyor. uydular da tek başına kalmıyor, devamlı yörüngede dönüyor. yani uzayda belli bir uzaklıkta bir şeyi bıraktın mı o obje öyle kalır diye bir şey yok. kütle çekim kuvvetine göre hangi çevrede bulunan gök cisminin kuvveti daha yüksekse obje, ona doğru çekilir.
0
deckard
(31.05.08)
(4)

20 000 karakter kaç sayfaya eşdeğer?

sirrikadem
A4 boyutunda yazılacağı düşünülürse, 20 000 karakter kaç sayfaya tekabül etmektedir? Ve bu gibi durumlarda bunu nasıl ölçebilirim ben?
A4 boyutunda yazılacağı düşünülürse, 20 000 karakter kaç sayfaya tekabül etmektedir? Ve bu gibi durumlarda bunu nasıl ölçebilirim ben?
0
sirrikadem
(26.05.08)
font boyutunun 11 olduğunu düşünürsek 6 sayfa tutar 7 ye de geçebilir diye düşünüyorum, wordde durum çubuğu var altta orda söylüyor kaç karakter olduğunu.
0
gaza gelen
(26.05.08)
yazı boyutuna göre değişir. Soru ilgnç geldi, denedim. 12 punto ile bir sayfada 85x50 adet karakter olduğunu gördüm. yani 1 sayfada 4250 karakter olabilir. 20000 karakter de 4.7 sayfa demektir.

değişkenleri tam olarak bilmek lazım. ben mesela word de 12 punto ile normal sayfa boşlukları bırakarak denedim. Ama yardımcı olması açısından, word de en altta satır ve sütun değerlerine bakınız.
0
orome
(26.05.08)
www.lipsum.com 'da ünlü lorem ipsum'dan istediğiniz kadarını generate edebiliyorsunuz. 20000 byte sanırım sizin için gerekli olan ölçü. bunu sonra word'e yapıştırıp düşündüğünüz formata (font tipi, büyüklüğü) getirirseniz kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
0
ref
(27.05.08)
word'de tools-word count ile ölçebilirsiniz. yazının belli bir kısmını seçip sırf orayı da ölçebilirsiniz.
0
386 dx
(27.05.08)
(6)

Ucuz havayolları ve bagaj

yapyat
Daha önce ucuz uçak bileti bulmak nasip olmamıştı. O sebeble bilet aslında ucuz mu değil mi merak ediyorum. uçuş gidiş dönüş vergiler dahil 113 eu. Ama benim bir adet büyük çantam ve hardcase içinde enstrümanım olacak. Çanta 15 enstrüman da 5 kilo civarı çeker. Bu bagajlara nasıl bir ücret uygulanıy
Daha önce ucuz uçak bileti bulmak nasip olmamıştı. O sebeble bilet aslında ucuz mu değil mi merak ediyorum. uçuş gidiş dönüş vergiler dahil 113 eu. Ama benim bir adet büyük çantam ve hardcase içinde enstrümanım olacak. Çanta 15 enstrüman da 5 kilo civarı çeker.

Bu bagajlara nasıl bir ücret uygulanıyor? Yani bunun oturtulmuş bir sistemi var mı?-kilo başına 1 para gibi-
O bilet bagajlarla 300'e yaklaşır mı? Bu tip firmalar enstrüman taşıyor mu? Taşıyorlarsa enstrümanı uçakta üst tarafa almaya izin veriyorlar mı?

Firma clickair. Teşekkürler.
0
yapyat
(25.05.08)
firmanin sitesinde bagaj icin limit yazar. sirketten sirkete degisir ama ortalama 20 ila 30 arasindadir. ucuza tasiyorsa belki ozel bir uygulamasi olabilir, onu sirketten ogrenmek lazim. ucuzcu firmalar limiti asma hususunda daha hassas olabiliyor. tasima olayina gelince, sirketlerin cogu yer hizmetlerini kendi yapmaz. misal bu sirket ist'e inince servisi havas ya da celebi'den alcak. yani senin bagajin diger bir cok firmaya hizmet verildigi gibi tasincak. enstruman kabin ici olculerine uyuyorsa yanina alabilirsin. hani orta boy valizler var ya kabine alinabilen, onlarla kiyasla hard case in buyuklugunu. sayet buyukse kabin icin, check in sirasinda yer hosteslerine sor istersen nerde tasiyorlar diye.. belki on kargoya koyuyorlardir kirilcak esyalari.
not: bagaj olaraktan 20 kilodur diye tahmin ediyorum siniri ama dedigim gibi degiskendir bu, sayfalarinda vardir bu bilgi.
iyi ucuslar
0
pyro clustic flow
(25.05.08)
bilet fiyat euro olduguna gore baska bir ulkeye gideceksiniz.. buldugnuz bilet gayet ucuz yanliz boyle ucuz bilet satanlarin valiz olayiyla ilgili cinlikleri vardir.. misal olarak italyaya en ucuz hava yolu myairdir.. buradanda gidis donus sizin aldiginiz fiyata bilet bulmak mumkun.. lakin bu abiler bavul agirliklari icin bir limit koyarlar (14kg bagaj bavul 7kg ucakta elde) ve bu agirligin ustune cikilan her 1 kg icin 10 euro alirlar eger fazlan 1-2 kiloysa gec derler ama 6-7 kilo ve ustuysa asla gecirtmezler catir catir alirlar parayi.. tavsiyem su once bilet aldigin havayolunun internet sitesinde bavul sartlarina bak.. eger istedikleri kilo azsa fazladan bagaj al en fazla 10 euro falandir diye tahmin ediyorum.. yoksa oraya gidip 5 kilo fazlan cikinca 50 euro verme git o parayi gittigin yerde ye :)
0
orange coffee
(25.05.08)
enstrümanları kabin içine sokamıyorsun bu arada. bunun yapılabildiği havayolu görmedim. 6-7 kiloluk küçük bir valiz doldur, yanında enstrümanla birlikte geri kalanları koyabileceğin şekilde hallet. bu şekilde fazla para vermeden büyük ihtimalle taşıyabilirsin.

enstrümanın pan flüt ise o sokulur büyük ihtimal. ama keman, gitar, yan flüt vb. kabine alınmıyor.
0
tom riddle
(25.05.08)
çok teşekkürler cevaplar için.

orange: fazladan bagaj almak denilen şey, bileti alırken fazladan bagaj başına bir meblağ verip chek in esnasında o çantaların işleme tabi tutulmadan içeri alınmasını mi sağlıyor?
0
🌸yapyat
(25.05.08)
Özellikle ucuz havayollarında şirkete göre bagaj uygulamaları çok büyük farklılık gösteremiyor. Örneğin geçtiğimiz aylarda kullandığım skyeurope'ta bu sınır 20kg iken ryanair'de hiç yok, ek ücret ödemeniz gerekiyor. Easyjet'te ise bagaja vereceğiniz parça başına ödeme yapıyorsunuz. Bileti aldığınız şirketin sayfasını iyice inceleyin.

Enstrüman için de aynı şekilde değişik uygulamaları olabilir. Kabine almak ya da bagaja verebilmek için önceden haber vermeniz de gerekebilir. Enstrüman türüne göre değişik kısıtlamaları olabilir. Dediğim gibi, sitelerini inceleyin.

Hatta ben clickair sitesini inceledim sizin yerinize. Diyor ki 23kg'a kadar bagaj bilete dahilmiş. Uçağa alacağınız bagajın ise en fazla 55x40x20cm boyutlarında ve 10kg olması lazımmış. Onun dışında kayak, golf, bisiklet gibi spor eşyaları için 45€'luk bir ücret yazmışlar. Enstrümanınız çello falan değilse alırlar diye tahmin ediyorum.

Vergiler dahil 113 euro ise eh işte, ama Türkiye'den yapılacak bir uçuş mesafesinin daha uzun olduğunu düşünürsek hiç fena değil aslında. Yoksa Avrupa içinde 15-20 euro'ya da bulunabiliyor bilet.
0
386 dx
(26.05.08)
@ yapyat: abi şimdi check in'de bilet, paşaport ve bagajı veriyorsun ya. Diyelim ki hakkın 20 kilo ama senin eşyalar 26 kilo geldi. hoop gel canım diye aradaki fark için ek ücret ödüyorsun. yani 6 x kilo başı ücreti şeklinde. buna da excess bagaj der yer ekibi ve havacılık.
0
pyro clustic flow
(29.05.08)
(11)

İnterrail Gezisi

banker yakup
Romalılar bu yaz 1 aylık interrail gezisine çıkıyorum tek başımayım (çok yalnızım atam) bi sürü şehir gezecem.oraya gitme buraya git diyecek ya da gideceğim şehirler hakkında bana bilgi verebilecek. "yahu ben zaten ordayım gel ben senin elinden tutar gezdiririm" diyecek hayır sever, vatansever, misa
Romalılar bu yaz 1 aylık interrail gezisine çıkıyorum tek başımayım (çok yalnızım atam) bi sürü şehir gezecem.oraya gitme buraya git diyecek ya da gideceğim şehirler hakkında bana bilgi verebilecek. "yahu ben zaten ordayım gel ben senin elinden tutar gezdiririm" diyecek hayır sever, vatansever, misafirperver kişi kurum ya da kuruluş var mı? soldaki de rotam oluyor.

teşekkürler şimdiden.
0
banker yakup
(22.05.08)
şu gideceğin şehirler arasında en güzeli barselona. barselonada la ramblas'a her gün git gez. oraya en az 3 gününü ayır derim. aslan payını ver. camp nou'yu görmeden geçme. la sagrada familia'nın tepesine çık. park guel'de şöyle bir otur etrafı seyret. müze sever bir insan isen mutlaka madrid'teki prado müzesine uğra. velasquez'e benden selam söyle. floransa'ya da gidebilirsin. orada da uffizi gallery var. sanat sever bir insansan ölmeden bu iki müzeyi gez fırsatın varsa. sanat sever değilsen de gez. amsterdamda çok güzel portakallı kekler var onlardan yersin. paris'te ise parklarda tren garlarında uyumamaya çalış. bastille'de kalacak güzel yerler var. zaten bastille gece hayatı sağlam bir yer. güzel hosteller bulabilirsin o bölgede. champs elyssee de çok vakit harcama. bol bol arap görürsün şaşırma. paran varsa gidiş dönüş uçak bileti alırsın. araları trenle gezersin. eğer ucuz uçak bileti bulduysan bana da haber ver. bir de mutlaka şu travel packlerden al. cüzdanına sahip çık. yeşili koru. pariste parklarda fare görürsen korkma ısırmıyorlar.

bir de lonely planet'ın kitaplarından al. central europe ve mediterrian europe işini görür.

iyi yolculuklar şimdiden
0
madeath
(22.05.08)
italyada yasiyorum hocam. Sana onerebilecegim yerler milano, pisa, genova, roma, venezia (venedik), torino (bulunduum sehir), bologna, modena, trieste... gorulmesi gereken tonla sehir warda en onemlileri roma, milano, venedik, pisa, tabi bide portofino...
torinoya gelirsen gezdirebilirim seni, evde kalsaydim misafirimde olurdun ama ve lakin yurttayim, olmadi bi kahvemi icersin :P mail adresim [email protected]
0
sanio
(22.05.08)
temmuz-ağustos'ta -bir aksilik olmazsa- italya-siena'da olucam, gelirsen beklerim.
0
gioberg
(22.05.08)
kendi fikrimce öncelik sırasına göre şu şehirlere mutlaka gitmelisin: paris - barcelona - münchen :) - berlin - malaga
0
tom riddle
(22.05.08)
brüksele kadar gitmişken brugge'ye de uğra bence.
0
anatomik durus
(22.05.08)
harita´da dortmund u düsseldorf mu bilemedim simdi ikisinden birini gördüm, bence gitmene gerek yok oralara berlin´den hambiurg´a gel oradan amsterdam´a gec derim ben. hamburg´ta gezilip görülecek yer daha cok
0
pembeli kiz
(22.05.08)
roma, berlin, prag, paris, amsterdam çok iyi seçimler.
dortmund, brüksel, milano çok kötü seçimler.
viyana, brugge, düsseldorf, ghent, verona, postojna unuttuğun seçimler.

(nihal atsız mektubu gibi oldu bu da.)
0
386 dx
(22.05.08)
dortmund a gitmeyecem ne işim var dortmund da. köln e gidicem ama köln daha küçük olduğu için "görükmüyor" . bruksel e de gitmem zaten ne işim var allahın belçikasında.önerileriniz için çok teşekkürler hepsini göz önüne alacam yardım teklif eden arkadaşlara da dönecem. döncem ben size ;).
0
🌸banker yakup
(22.05.08)
ne işim var allahın belçikasında deme:), yakınlardan geçeceksen brüksele değil ama brugge e uğra bence. yarım saatlik yol zaten
0
senzafine
(22.05.08)
köln geçerken uğramalık bi şehir.amsterdam giderken istasyonda in bi katedrali gör yeter başka bişi yok bence.
0
kolpazan
(22.05.08)
@kolpazan
naptın abi ya amsterdam a uğramadan gelirsen kafanı gözünü yararız diyen arkadaşlarım var. beni öldürme niyetinde misin. :) kek mek bişiyler yiyelim di mi.

@senzafine

kölnde çok muhterem bi arkadaşım var onu görmeye gidecem. bu geziye çıkmama vesile olmuştur kendisi. öpüyorum yanaklarından. hoş bunları okuyamaz ama olsun.

brugge güzelmiş evet oraya da uğrarım geçerken. kalmam ama ısrar etme :D
0
🌸banker yakup
(22.05.08)
(5)

lost hakkında

haznedaroglu
lost'u ızlıyorum. bugun de kendıme tatil verdim, 3. sezona başlıcaktım. fakat 2. sezon son bölümünün arşivimde olmadığını gördüm. 3. sezona başlayınca anladım eksik bir şeyler oldugunu. şimdi indirmek külfetli olur, internetten youtube gibi sitelerden böyle tak tak izlesem ne olur 3-4 partta. var mı
lost'u ızlıyorum. bugun de kendıme tatil verdim, 3. sezona başlıcaktım. fakat 2. sezon son bölümünün arşivimde olmadığını gördüm. 3. sezona başlayınca anladım eksik bir şeyler oldugunu. şimdi indirmek külfetli olur, internetten youtube gibi sitelerden böyle tak tak izlesem ne olur 3-4 partta. var mıdır upload video olarak izleyeceğim bir yer?
pek güzel olur, çok güzel olur
0
haznedaroglu
(22.05.08)
Veoh.com veya dailymotion ı öneriyorum her ne kadar ben anime izliyorsam da bakmanda fayda olabilir zira ben 1 seneden beri download olayını kestim :)
0
mikelarteta
(22.05.08)
@mikelarteta: malesef oralara rastlamamış :)
0
🌸haznedaroglu
(22.05.08)
babatema
(22.05.08)
www.ummlost.com buradan streaming bolumlerine girip izleyebilirsin. cok iyi sitedir.
0
safepassage
(22.05.08)
www.kaydet.tv burada da var.
0
386 dx
(22.05.08)
(2)

online satın alınıp indirilecek toefl ibt hazırlık cd si?

merope
var mıdır? 30 mayısta sınava giricek esim ve 10 gunde kitap satın almak imkansız boyle internetten satın alıp ebook gibi download etmelisi varsa yanıtları bekliyorum.ben de arıyorum zaten su an. korsan kesinlikle olmaz torrent rapid vs. linki bedava degilse vermeyiniz.tesekkurler simdiden.
var mıdır? 30 mayısta sınava giricek esim ve 10 gunde kitap satın almak imkansız boyle internetten satın alıp ebook gibi download etmelisi varsa yanıtları bekliyorum.ben de arıyorum zaten su an.
korsan kesinlikle olmaz torrent rapid vs. linki bedava degilse vermeyiniz.tesekkurler simdiden.
0
merope
(21.05.08)
sayın merope! şimdi vakti zamanında cbt varken iki ay sonraya tarih almıştım, eve bi çalışma cdsi yollamışlardı, o tarz bir şey gelebilir bu biir.
ikincisi, daha geçenlerde 1hafta sonraya ibt randevusu aldım english academyden, deneme sınavına çağırdılar. eşiniz de bu tarz bir şey sorabilir. beni çok erken tarih aldım diye mi çağırdılar yoksa prosedür böyle mi bilmiyorum.

kaplan dedikleri bişey var ben bilmiyorum nolduunu. çalışma şeysiymiş. bi de ets.org da para verip kullanmalı toefl deneme testleri kesin vardır illa para verecekseniz.

ha bir de bi torrent verebilirim ibt ye nası hazırlık yapılması gerektiğini anlatan bi pdf.
öpüyorum.
0
ophelia
(21.05.08)
Bizzat sınavı yapan ETS'in hazırladığı kaynaklar var:
toeflpractice.ets.org (online)
store.digitalriver.com (cd)
www.ets.org
0
386 dx
(22.05.08)
(3)

Yamaha FZ6 Fazer

sijwocaq
Yamaha FZ6 Fazer kullanan arkadaşlardan tecrübelerini aktarmalarını rica ediyorum. Şu sıralar almayı düşünmekle beraber tecrübenin yanında benim motoru satayım sana diyen varsa onlarla görüşmeye açığım. Saygılarımı sunar gözlerinizden öperim.
Yamaha FZ6 Fazer kullanan arkadaşlardan tecrübelerini aktarmalarını rica ediyorum. Şu sıralar almayı düşünmekle beraber tecrübenin yanında benim motoru satayım sana diyen varsa onlarla görüşmeye açığım. Saygılarımı sunar gözlerinizden öperim.
0
sijwocaq
(21.05.08)
İlk motor olarak düşünüyorsan kesinlikle alma.
0
386 dx
(22.05.08)
hayır ilk motorum değil.
0
🌸sijwocaq
(22.05.08)
Zamanında forumlarda okuduğum kadarıyla "dengesiz ve ne yapacağı kestirilemeyen bir motor" diye tanımlanıyordu. Hatta R6 artığı diyenler bile vardı.

Şahsen tecrübem olmadı, ki şu acemi halimle olmasın da. İzmir'deysen arkadaşlara iletirim ikinci el varsa tanıdık birisinde irtibata geçmenizi sağlayabilirim. Ayrıca izmir'de kahramanlar'da dönüyor motor piyasası. Oraya giderseniz bir sürü ikinci el motor bulabilirsiniz.

Yalnız alırken ilk sahibini mutlaka araştırın, tek teker gitmeyi, hor kullanmayı seven tipler olabiliyor. Motorun kilometresi az diye hemen kanmayın, "hakkını vere vere" kullanılmış olabiliyor. Nerden biliyorum, motorun anasını ağlatıp düşük kilometrede satan tanıdıklar var.
0
kimlanbu
(22.05.08)
(4)

seyahat çeki

likeinme
nasıl bir şeydir? nerden alırım bütün avrupa ülkelerinde kullanabilir miyim? kullanırsam nasıl kullanırım? nerelerde geçer ve direk nakde çevirmek zahmetli midir?
nasıl bir şeydir? nerden alırım bütün avrupa ülkelerinde kullanabilir miyim? kullanırsam nasıl kullanırım? nerelerde geçer ve direk nakde çevirmek zahmetli midir?
0
likeinme
(21.05.08)
avrupa da kullanılsa da türkiyeye yabancı bir durum seyahat çeki. yapı kredi nin karaköy şubesini deneyebilirsiniz.
0
chavezding
(21.05.08)
Avrupa'da pek çok ülkede geçiyor evet ama bence kredi kartı dururken hiç gerek yok.
0
386 dx
(22.05.08)
ben de yakin zamanda seyahat cekini arastirmistim. netten aratinca isbankasi, finansbank ve akbankta buldum. isbankasi belirli bir kac subesinden hemen veriyor diger subelerden almak icin bi kac gun beklemen gerekiyor, finansbanktan alman icin card finans platinium gerekiyor, akbanktaki gorevliye sordugumda da aaa o ne ola ki oyle bisiymi varmis, ben bi arastirayim seni ariyim dedi aramadi, benim de kisitli zamanim kaldigi icin ustune gitmedim. neyse uzun lafin kisasi avrupada kullanabilirsin ama turkiyeden temin etmek yas is.
0
bladder
(22.05.08)
American Express markasinin seyahat cekleri unludur. Ben kullanmistim zamaninda. Ama zahmetli oluyor, cunku gittiginiz yerde onu bozduracaginiz banka vs bulmaniz gerekiyor. O sirada kimlik falan istiyorlar, ugras dur.

Avrupa'da gezecekseniz Turkiye'deki bankanizin buyuk ATM aglarina uye oldugundan emin olun. Kredi kartinizin da Avrupa'da gecip gecmeyecegini sorun. ATM karti ve kredi karti ile cok rahat edersiniz.
0
wpi
(22.05.08)
(11)

ayağı debriyaj da tutmayı alışkanlık haline getirmenin bir zararı varmıdır?

vincenzo
dostlararaba kullanırken farkettimki gerekli gereksiz yere çok fazla debriyaja basıyorum.mesela önümdeki araç durmuş vaziyette 3-5 sn. sonra kalkacak ben arkasında durmuş vaziyetteyken vitesi boşa atmıyorum, ayağım debriyajda bekliyorum.yada yavaşlayacağım zamandan biraz önce debriyaja basıyorum bir
dostlar
araba kullanırken farkettimki gerekli gereksiz yere çok fazla debriyaja basıyorum.
mesela önümdeki araç durmuş vaziyette 3-5 sn. sonra kalkacak ben arkasında durmuş vaziyetteyken vitesi boşa atmıyorum, ayağım debriyajda bekliyorum.
yada yavaşlayacağım zamandan biraz önce debriyaja basıyorum biraz bekledikten sonra vitese takıyorum.
bu şekil araç seyir halindeyken yada boşa takmam gerektiği zamanlarda boşa takmıyorum, debriyajı köklüyorum daha sonra uygun vitese takıyorum.
özetlemek gerekirse vitesi boşa takmam gereken yerlerde, ayağı debriyajda tutmanın, balatalara, şanzımana, motora küresel ısınmaya vs. herhangi birşeye zararı varmıdır,
0
vincenzo
(21.05.08)
Otomatik vites araba almadan önce kullanma tarzım aynen böyle idi. Teknik açıdan hiçbir sakıncası yok. Hatta üstüne daha az yakıt sarfiyatı ve daha uzun ömürlü bir debriyaj baskı balatası avantajlarını da sıralayabiliriz. Tek dezavantajı ani tepki vermen gereken durumlarda (önüne yaya fırlaması gibi) sende alışkanlık olmuş olan debriyaj meselesi daha geç tepki vermene neden olabilir. Ama yaya maya dinlemem geç frenajı severim diyorsan orasını bilemiyorum.. :)
0
Dracool
(21.05.08)
e tabi ki, debriyaj kullanımı balataları aşındırır abi. zaten debriyajın görevi ''kavrama'' olayı. gereksiz yere kullanımı balatayı aşındırıyor.hatta yarım debriyaj gitmek yani sol ayak hafifte olsa debriyajın üstünde olması kavrama noktasını siz pek alışsanızda değiştirebilir.yani gereksiz yere kullanmayın debriyajı, sol ayagınız agrı yapar hem:)
0
x factor
(21.05.08)
debriyaj a bastıgın zaman benzin pompalanır.benzin tuketimi artar.. diye biliyorum ama..belkide beni keklediler zamanında
0
isott
(21.05.08)
bilincli yapiliyorsa sorun yok. ama yavaslamak icin her zaman tercih edilmemeli. ani bir frenaj gerektiginde, aliskanlikla fren yerine debriyaja basilirsa felakete goturur.

bir de, debriyaja basmak debriyaj balatasini kullanan bir eylem. cok debriyaj kullanimi bu balatanin omrunu azaltir, arttirmaz... gibi geliyor bana. ek olarak: surekli debriyaj kullanimi acemilerde gorulur ve araba hizlanirken bile ayagi debriyajin ustunde tutmaya neden olur. bu de balatanin siyirmasina neden olur. gereksiz yere debriyaj kullanmayalim, kullanani uyaralim.

ingiltere'de kirmizi isikta ayagi debriyajda tutmak yasaktir ornegin. vitesi bosa alip frene basmaniz gerekir.
0
507
(21.05.08)
eğer böyle bir alışkanlığınız varsa, bu alışkanlığınız geçene kadar debriyajınızın kavrama noktasını daha aşağıya aldırın, zira aracı bu şekilde kullanmak başta debriyaj balatası olmak üzere pek çok parçaya zarar verir. bunu sanayide veya serviste herhangi bir usta üç-beş dakikada yapar.
0
babatema
(21.05.08)
debriyaj pedalini cok fazla kullaniyorsunuz. bunun tek zarari debriyaj balatasinin eskimesi olacaktir. daha fazla benzin yakma diye bir olay olmaz, sonucta motorun devrinde bir degisme yok. kendinizi debriyaji daha az kullanmaya alistirmaniz sart bence.

debriyaji doya doya kullanmak istiyorsaniz motor freni yaparken kullanabilirsiniz, o bile sanzimana buyuk bir guc uygular.
0
tom riddle
(21.05.08)
Araç kavrama yaptıktan sonra ayak debriyajda tutulmadığı sürece (sizin kullanım şekliniz gibi) bir sorun teşkil etmez.

Ben de aynı şekilde kullanıyorum mesela. Çok fren yapmayı ve arabayı sürekli boşa atmanın önüne geçen bir uygulama.

Ancak şöyle bir durum var ki, bu daha sağlıklıdır; o da aracın viteste takılı olma ihtimali olduğu zaman, debriyaja basmak yerine daha küçük bir vitese atılmasıdır. Yakıt sarfiyatını da böylece daha düşüklere indirebilirsiniz.

Balatalara, debriyaja ve haliyle motora zarar verebilecek durum ise, arabayı özellikle kalkışlarda, gaza basıp kavradığınız andan itibaren, ayağınızı debriyajdan çekmediğiniz anlardır...
0
calibra
(21.05.08)
vites geçişlerini yaptıktan sonra pek üzerinde tutmuyorum ama bekleme yaptığım zaman, çoğu arkadaşım durur, vitesi boşa alır ve bekler. ben öyle yapmıyorum araba durur vaziyette iken debriyaja basılı bir şekilde bekliyorum, bu esnada herhangi bir aşınma vs. oluyor mu ? (aracın her sistemini az çok anlıyorum bir tek şanzımanın nasıl işlediği hakkında bilgim yok :)
0
🌸vincenzo
(21.05.08)
durur vaziyette herhangi bir sıkıntı olmaz. boş viteste seyir halindeyken de debriyaja basmanız elbette bir sorun teşkil etmez. burada sorun olan şey araç seyir halinde ve vitesteyken ayağınızı debriyajda tutmak. hem baskı balata aşınacak hem de ayağınız debriyajda gaza bastığınız için (dolayısıyla gücün tamamı aktarılamadığı için) yakıt sarfiyatı olacaktır. eğer bunu devamlı hale getirirseniz aracınızın debriyajı giderek daha yukarıdan kavrayacak ve bir zaman sonra artık kavrayamaz hale gelecektir.
0
babatema
(21.05.08)
Bildiğim kadarıyla balata yalnızca kavrama noktasında tuttuğunuzda aşınıyor. Dolayısıyla debriyajı basılı tutmanın bir zararı olmaması lazım, ama ne gerek var.
0
386 dx
(22.05.08)
Üstteki arkadaşa hitaben bildiğim ve anladığım kadarıyla yazıyorum. Megep'ten baktım. debriyaj üç ana sistemden oluşur.
Balata, diafram, rulman. Siz debriyaja bastığınızda çatal rulmanı iterek diyaframa yapıştırır. rulman dönmeye başlar. Diyaframa baskı yapar. Balata ayrılır. Vites boşa çıkar.

Yani vitesi boşa alıp debriyaja basılı tutmak rulmanı daha çok çalıştır. Daha hızlı aşınır.

Bu yüzden seyir halindeyken ayak pedalın üstünde durmaz. Pedala hafif dokunmak rulmanı diaframa yapıştırır. Pedalı güçlü itmek balatayı ayırır.
0
azmop
(15.07.18)
(2)

metin çeviri programı

Fulya
İngilizce den türkçe ye ve türkçeden ingilizceye çeviri programı önerebilir misiniz?ya da web sitesi??bir arkadaş linklerini göndermiş ama orda turkish yok maalesef,yşne de teşekkürler..
İngilizce den türkçe ye ve türkçeden ingilizceye çeviri programı önerebilir misiniz?ya da web sitesi??bir arkadaş linklerini göndermiş ama orda turkish yok maalesef,yşne de teşekkürler..
0
Fulya
(21.05.08)
ingilizce->turkce cok saglikli olmasa da hemencevir.com var
0
sourlemonade
(21.05.08)
google translate ya da babelfish deneyebilirsiniz.
0
386 dx
(22.05.08)
(16)

Avrupa içinde kendi çapında gezmek?

there is nothing left for me
Bir arkadaşımla kendi imkanlarımızla (interrail değil hemen belirteyim) gezeceğiz. Yaklaşık 1 ay sürecek geziyi en ekonomik hale getirmek istiyoruz. Yine belirtmeliyim ki gidiş uçak biletimiz ve vize cart curt tamam. Sadece geriye 1 ayı programlamak kaldı. Gezmeyi düşündüğümüz ülkeler: Kuzeyde Alman
Bir arkadaşımla kendi imkanlarımızla (interrail değil hemen belirteyim) gezeceğiz. Yaklaşık 1 ay sürecek geziyi en ekonomik hale getirmek istiyoruz. Yine belirtmeliyim ki gidiş uçak biletimiz ve vize cart curt tamam. Sadece geriye 1 ayı programlamak kaldı.

Gezmeyi düşündüğümüz ülkeler: Kuzeyde Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa; Orta ve güneyde Avusturya, İtalya.

Sorunlarmız:

1) Hangi ülkeler arası hızlı tren var ve ülkeler arası yolculuklar nasıl kısa sürebilir? Ulaşım hatlarına nerden bakabiliriz?
2) Kalacak yer sorunu (hostel, pansiyon) ne kadara patlar, yer bulunabilir mi?
3) Aman abi şuna dikkat edin dediğiniz bir şey var mı?
4) Hacı şurayı görmeden dönersen gözüme gözükme dediğiniz yer va mı? Şu şehre git, şu ülkeye uğra gibi

Şimdiden cevapları acilen ve dört gözle bekliyoruz.
0
there is nothing left for me
(21.05.08)
Belcika'da Delirium Cafe her bira-severin ugramasi gereken bir yer. Birkac kere.

Otel/pansiyon yerine mumkun oldukca couch-surfing olayina girmeye calisin. Sirf maliyet degil, sizinle biraz sohbet edecek, ilgilenecek, tuyo verecek bir yerli olmasi buyuk bir arti.
0
wpi
(21.05.08)
1.hizli treni bilemeyecegim de, eurolines var otobus olarak bu ulkelerin hepsinden hepsine ulasim var. www.eurolines.com

2.www.hospitalityclub.org (bu sitede hangi ulke olursa olsun mutlaka ama mutlaka cok ucuza bazen bedavaya bile kalacak yer bulursunuz)

4.avusturya'ya gitmisken, cek cumhuriyeti'ni(ozellikle prag ve karlovy vary) gormemek olmaz. viyana-prague trenle ya da otobusle 3-4 saat. hatta cek cumhuriyeti-slovakya bile yapilabilir sonrasinda.
0
petekdoku
(21.05.08)
1)fransa,belçika,almanya arasında hızlı tren var. ama hızlı trene bu kadar takılmayın derim. imkan olduğunda gece trenlerini kullanın. hostel masrafını azaltırsınız. gittiğiniz şehrin istasyonunda bütün güzergahları görebilirsiniz.
2)kalacak yer ve yemek masrafları falan için günlük 50 euro ayırın. bütçenizi bu şekilde ayarlayın. genelde bu kadar tutmaz ama beklenmeyen masraflar da olacaktır arada. az kişiyseniz yer bulabilirsiniz ama gitmeden 1-2 gün önce internetten yer ayırın.
3)çantanıza dikkat edin. para, bilet ve pasaportu gizli bir kesede üzerinizde taşıyın.
4)belçika da brugge çok sevimli bir şehir. görün derim.
0
chavezding
(21.05.08)
bir aralar Thalys'in kampanyası vardı, Fransa Belçika Almanya arası hızlı trende çok komik paralarla ulaşım sağlıyordu. Özellikle bu firmaya bi bakarsan sana yardımcı olabilir.
ayrıca olabildiğince ulaşıma dikkat edin, gezmek görmek maliyetinden iki kat daha fazlasını ulaşıma harcayacaksınız çünkü.
gezi planınızı daha çok kuzey tarafından yaparsanız daha az maliyete daha çok yer görmüş olursunuz, tabi hareket noktanız neresi olucak bi bilgim yok ama, kafamda çizdiğim rota şu şekilde oldu: Paris - Amsterdam - Köln - Nürnberg - Prag - Viyana - Milano (Como Gölü) - İstanbul
Bu açıdan şimdiden söyleyim en ucuza mal olabilecek rota bu olsa gerek ki bu bile pahalıya patlar ama eğer rotanızı baştan çizer ve ilgili uçak biletlerini bir an önce satın alırsanız maliyetiniz epey düşer. Ama tabi İtalya'ya gidilmişken bi floransa'yı görmemek, Almanya'da Duvar önünde resim çekmemek, brüksel'in meydanında oturup bir bira içmemek olmaz tabi ama dediğim gibi maliyetli olur. bu yüzden bir an önce geçiş ülkelerini belirleyip uçak bileti mi tren bileti mi artık neyse bir an önce satın alınması.
Bunun yanında hosteller geceliği 50 Euro dan başlıyor bunu bir yana not edin, gerekirse gideceğiniz yerde sabahlamayı tercih edebilirsiniz, mesela paris dediğiniz yer 1 günde kesinlikle bitmez, 3 gün en azından bütün güzelliklerini görmek için anca yetecektir. hele hele musee de louvre için en azından 2 ila 3 saat tour eiffel için ise yine 1 saat kurukta beleyeceksiniz ki hani daha versailles fln... yani kalacak yer için ucuz yerleri tercih etmeniz yanı sıra -formula 1 hostelleri mevcut en ucuz olarak benim bildiğim- tekrar söylüyorum mümkün olduğunca sabahlamaya trende uyumaya özen gösteriniz.
0
chemsuk
(21.05.08)
1- kesinlikle ryan air ve easy jet'in sayfalarında gezin! ben geçen yaz madrid paris uçak yolculuğu gidiş dönüş vergiler dahil(aslında sadece vergiler var:)) 35 eur'a yaptığımı bilirim.

2- yunanistan italya arası feribotlar oldukça uygun interrail biletin olmasa bile
2005 yazında bari-igumenitsa feribotu 54 eur. idi

3- interrail biletin yoksa ülkeler arasaı tren yolculukları oldukça sarsıcı olabilir. yine geçen seni ryan air'e yönelmeden evvel ispanya fransa arası tek gidiş biletin 212 eur. (öğrenci tarifesi) olduğu dumurunu yaşamışlığım vardır. bu örnek dışında sen de araştırırsan göreceksin ki tren oldukça sarsıcı olabliyor.

4- yine de bastıra bastıra söylüyorum EASYJET RYANAIR ve GERMANWINGS bu üçü kolunda altın bilezik:)) kesin ama kesin olarak bir düşün derim.

5-içimden bir his turkmsic gibi birşeye dahil olduğunu söylüyor. haklıysam beni uyar sana birsürü ayrıca tavsiye vereyim. TurkMSIC ne la? diyorsan boşver bu maddeyi yoksayabiliriz
0
october swimmer
(21.05.08)
neronas
(21.05.08)
paris konusu açılmışken 3 günlüğüne gidiyorsan louvre gerçekten fuzuli oluyor hele ilk seksiyonundan sonra adeta çıkmak için koşarak geziyorsun. 3 günlük paris gezisinde ne louvrede harcayacağın 1 gün(yarım gün gezme yarım gün de ancak dinlenme,ne de eiffel kulesi önünde bekleyeceğin 4-5 saat lüksün var. bu ikisini yaparsan pişman olursun uyarayım. ve evet paris'i mutlaka görmelisin bence
0
october swimmer
(21.05.08)
Cevaplar için çok teşekkürler. İlk eklemem gerek şey uçak biletlerimizi aldık, vizelerde tamam ve interrail olayıyla alakamız yok.

Yaptığımız planı en azından kafamızdaki şeyi söyliyeyim. Yine sizden "mantıklı olmuş", "mantıksız olmuş de git ya" şeklinde yorumlar bekliyorum.

İlk olarak gidişimiz İzmir - Stuttgart olacak. Ablam orada doktor olduğundan o noktaya gidiyoruz., kendisi bizi karşılayacak. Yaklaşık 3 hafta gezme süremiz var çünkü 31 Temmuz'da Hamburg yakınlarında Wacken Open Air'de olacağız, olmamız lazım Opeth, Bodom izleyecek deli gönül. Bu 3 hafta'yı şu şekilde değerlendireceğiz:

Stuttgart -> Munih -> Viyana -> Uçak ile Roma akabinde Floransa, Venedik, Milano (4-5 gün İtalya yaparız diyoruz) -> Marsilya, Bordoex oradan Uçak ile Paris (6-7 gün Fransa olur diyoruz)-> Hollanda - > Hamburg

Sonra yaklaşık 8-9 günümüz kalıyor ki onda da Almanya'yı gezip Dortmund uçağıyla döneceğiz.

Aklımıza takılan sorun şu ki 4-5 gün İtalya'da 3 şehir gezmek için yeterli olur mu? Çok mu yorucu olur? Veya 1 haftada Fransa'da Marsilya, Bordoex ve Paris yapmak uçak kullanılmazsa yorugunluktan adamı öldürür mü? Biraz daha rahat ve dinlenerek gezmek için aradan İtalya'yı çıkarsak mı ne yapsak? Yoksa 2 kez 2 nokta arasında uçak kullansak mı daha iyi olur?

Dipnot: TurkMSIC'tan değilim ama kıyısından köşesindan EBAT olarak bulaştık :)
0
🌸there is nothing left for me
(21.05.08)
interrail bileti alman daha mantıklı. o kadar ülkeyi gezmeye yürek dayansa cep dayanmaz. misal münihten prag a ikinci sınıf tren bileti 40 euro. 1 ay içerisinde hiç gezmesen 14 15 şehir gezersin ve interrail biletin yoksa çok tuzlu olur.
0
banker yakup
(21.05.08)
selam hamburg´ta nerede kalacaksiniz fikiriniz var mi sizlerle ilgilenebilirim hamburg´ta zamanlari ayarlarsak. kesinlikle italya´yi cikarmayin derim ben interrail kullanin pasa pasa gezersiniz
0
pembeli kiz
(21.05.08)
Ekonomik olmasını istiyorsunuz fakat hızlı trenlerden bahsdiyorsunuz. Hızlı trenler pek ekonomik bir çözüm değil. Interrail ile alakamız yok demişsiniz fakat interrail bir ulaşım tercihi neticede ve sizin gibi biri için daha hesaplı olacak. Eğer güzergahınızı iyi ayarlayabilirseniz flexipass'lere bulaşabilirsiniz.

Sonuçta zevklerinizi, ilginizi biz bilmiyoruz. İlgisiz biri için Roma 1 günde gezilebilecekken bazıları her şeyi görmek isteyebilir. Demek istediğim, planınızı sadece gideceğiniz ülkeler, şehirler üzerine yapmayın. Neler görmek istiyorsunuz? Görmüş olmak için olmayın. Gideceğiniz yerde ilginizi çeken neler var? Oraya gitmeniz için değer mi? Avrupa'nın yarısını gezmekten bahsediyorsunuz. Çok şey göreceksiniz, çok eğleneceksiniz, fakat her şeyi kısıtlı sürede bitiremezsiniz. Daha fazlasını görmek isterseniz, çok daha fazla yorulacaksınız. Aradaki denge size kalmış.

Her yer trenle yakın. Çok uzak sıçramalar yapmayacaksanız uçağı kullanmanıza gerek yok bence. Ancak önceden çok ucuza ayarlayabilirseniz işe yarayabilir. Konaklamaya vereceğiniz parayı gece trenlerine verebilirsiniz. Bir de sizi ağırlamak, gezdirmek isteyenleri geri çevirmeyin. Her zaman bilen birilerine takılın.
0
paranormal
(21.05.08)
- Bir kere bence programı baştan yanlış yapmışsınız. Batı Avrupa, özellikle kuzeybatı çok pahalıdır. Daha ortaları, doğuları ya da bilemediniz güneyleri gezmeliydiniz. Gezilecek görülecek şeyler her yerde var.
- Hızlı treni de boşverin. Bu trenler otobüse ve normal trene değil, havayoluna alternatiftir. Heves ettiyseniz denemek için 1-2 kere binin ama tasarruf yapmaya niyetliyseniz kesinlikle size gelmez.
- Avrupa'da trenler otobüslerden pahalıdır. Eurolines'a bakın siz. Yazın ucuz uçak bileti bulmak zor iş.
- Hospitality club ya da couch surfing imkanları bulamazsanız (ki daha önceden tecrübeniz yokken bulmanız zor) hostel için www.hostelworld.com kullanın. Hem yeriniz garanti olur hem de walk-in fiyatlarından kesinlikle daha ucuza rezervasyon yaparsınız. Milletin yorumlarını da görmek mümkün. Ama bence hosteli de boşverin direkt bir dandik çadır (20-25 liralıklardan), birer de uyku tulumu ve mat alın kendinize. Her Avrupa şehrinde çok güzel ve donanımlı kamp alanları var.
- Açık söyleyeyim, o kadar yeri 3 haftada gezemezsiniz. Yani gezersiniz de, pek bir şey anlamazsınız gezdiğinizden.
- Roma'yı görün yeter. Gerisi yalan :)

İyi yolculuklar.
0
386 dx
(22.05.08)
Yorumlar için teşekkürler. Genel olarak bir toparlıyayım:

- ilk olarak batı-kuzey batı avrupa'yı gezmek bizim değişmez planımız. çünkü hem almanya'da ablam+arkadaşımın akrabası var. hem de zati kuzeyindeki wacken'daki festivale gideceğiz. ayrıca fransa'yı görmek istiyoruz. zaten ikisinin arasında hollanda kalıyor. yani abi buralar pahalı misal ispanya+portekiz çakalım gibi bir şey söz konusu olamaz, teklif dahi edilemez :)

- hızlı tren olayı zamandan kazanmak için aklımıza gelmişti ekonomik olduğundan değil. fakat bir çok kişinin "amman ha" tepkisi ile karşılaştım. yolculuk + ekonomi için bir gün gece treni, bir gün hostel şeklinde olacak gibi gözüküyor. ayrıca yardımcı olan bir hayırsever kullanıcın bahsettiği gibi germanwings'ten aldık uçak biletlerini. ucuz bilet bulursak direk alıp rotada rötüşlar yapacağız.

- hostelling club'a üye başvurusu yaptım, bekliyorum. fakat sıfır referansla yeni bir üyeye gel buyur denilir mi orası şüpheli.

- "pembeli kız" wacken'dan sonra (ki tam olarak 3-4-5 ağustos'a tekabül ediyor) hamburg-berlin civarını gezmeyi düşünüyoruz. irtibatı nasıl sağlayacağız? he bu arada başka bizi bizi ağarlamak ve gezdirmek isteyen sevgili okuyucular! beklediğiniz an geldi. işte size fırsat :)

- 386dx kocaman köşeli bir jetonu düşürdün bende çok sağol :) zaten wacken'a gidip çadır kurucağız. çadırı wacken'dan hemen önce almayı düşünüyordum da yola çadırla çıkarsak hakkaten de bayağı bayağı ucuza getirebiliriz yolculuğu. aklıma gelmemesine hayret ediyorum. muhteşem öneri cidden tekrar çok sağol.

- en temel şeyi sona saklıyayım, gezmek benim için oranın yemeğini yemek, içkisi içmektir her şeyden önce :) fransa'nın güney sahilinde içip çadırda sızmak ve elde harita tekrar yola koyulmak şu an bayağı sempatik geliyor kulağıma. ha 2. haftada hal kalmazsa görürüm ben seni derseniz tabe ona da bir şey diyemem.
0
🌸there is nothing left for me
(22.05.08)
bana mail adresimden ulasirsan sizi hamburg´ta gezdiririm kalacak yer de ayarlariz hostel falan.oradan da berlin´e postalarim sizleri ;)

[email protected]
0
pembeli kiz
(22.05.08)
www.couchsurfing.com

kalacak yer problemini kolaylar ve de çok ucuza getirirsiniz.

her memleketten, her yerden insanlar var. size kendi evlerini açıyor, yatacak yer veriyorlar ya da şehri gezdiriyorlar ya da benzeri şeyler. bunlar için de ücret talep etmiyorlar. tabii türkiye'den bir hediye götürmeniz yerinde olur. siteye bakmadan yola çıkayın derim.
0
co2s2
(22.05.08)
hızlı tren olmasa bile normal trenlerin çoğu da 200'e çıkıyor batı avrupa'da.
0
kamile necaset
(20.07.18)
(3)

balkanlara interrail seyahati..

erostrada
aziz romalılar, benim birader bu haziranda interrailin yandan yemiş bi paketiyle balkanlara gidecekmiş, ama birkaç sorusu var..bulgaristandan başlayacakmış yolculuğa,şimdi vize prosedürü nedir, schengen midir, transit mi almak gerekir, ilk schengen vizesi rahat nereden başlar gibi soruları var, yanı
aziz romalılar, benim birader bu haziranda interrailin yandan yemiş bi paketiyle balkanlara gidecekmiş, ama birkaç sorusu var..
bulgaristandan başlayacakmış yolculuğa,
şimdi vize prosedürü nedir,
schengen midir,
transit mi almak gerekir,
ilk schengen vizesi rahat nereden başlar gibi soruları var,
yanıtlarsanız memnun oluruz :)
0
erostrada
(21.05.08)
schengen vizesi schengen ülkesi olan heryerden başlar. almanyadan alıp ispanyadan başlayabilirsin geziye. bu yaz bende gidecem interril e o yüzden baya bilgi doldum. yıh yıh yıh.
0
banker yakup
(21.05.08)
bulgaristan ve Romanya henüz schengen değil maalesef.
www.e-konsolosluk.net
Bu durumda transit ya da (dönüşü de bulgaristan üzerinden yapacaksa) çift transit vize alması gerekiyor.

Schengen vizesinin ise ilke olarak ilk giriş yapacağınız ya da en çok kalacağınız ülkeden alınması gerekiyor. Yani asıl amacınız Almanya'ya gitmek değilse Almanya vizesiyle İspanya'yı gezemezsiniz. En azından teoride gezemezsiniz. Pratikte ise İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkeler bu kuralı çok sallamazken Almanya, Hollanda gibi ülkeler kök söktürüyor. Yine de her zaman kıl birine denk gelebilmeniz olası. Aynı sebepten dolayı ileride yapacağınız vize başvurularında da zorluklarla karşılaşmanız söz konusu olabilir belki.

Anladığım kadarıyla daha önceden de Schengen vizesi almamışsınız, bu durumda işiniz biraz zor gözüküyor. Bence Gençtur gibi şirketleri arayarak profesyonel destek alın.
0
386 dx
(21.05.08)
almanyadan alıp ispanyayı gezebileceğini iddia etmekteyim hala.
0
banker yakup
(21.05.08)
(5)

firefox ve hayvani cpu kullanımı

october swimmer
firefox)3 beta 5) dün inen son güncellemesinden beri canı sıkılınca birden %99 CPU kullanmaya başlıyor. kapatıyorum firefox 2 sürümünü açıyorum hiç bir sorun yok.acaba bir süre firefox 3e ara mı vermeliyim? yoksa çözülebilir bir sorun mudur bu?
firefox)3 beta 5) dün inen son güncellemesinden beri canı sıkılınca birden %99 CPU kullanmaya başlıyor. kapatıyorum firefox 2 sürümünü açıyorum hiç bir sorun yok.

acaba bir süre firefox 3e ara mı vermeliyim? yoksa çözülebilir bir sorun mudur bu?
0
october swimmer
(20.05.08)
herhangi bir addon var mi ?
0
sourlemonade
(20.05.08)
yok
0
🌸october swimmer
(20.05.08)
valla beta kaynakli bir sorun olabilir. mumkundur.
rc1 indirip kurun ?
0
sourlemonade
(20.05.08)
betadır olur böyle şeyler.
0
386 dx
(21.05.08)
www.greenmtngeek.com

söyle bir seyler var ama?
0
wampex
(24.08.08)
(4)

Bilgisayar kilitleme, şifreleme programı

colonizer
İstiyorum ki bir program olsun, bilgisayardan kalkarken kısayol tuşlarına basayım şifre aktifleşsin, tekrar başına geçtiğimde şifre sorsun bilemezsem kalsın öylece izin vermesin hiçbir şeye. Ayrıntılı falan olsun ne bileyim. Beleş varsa iyi olur olmazsa bulunabilecek paralı bir yazılım da olur, kıre
İstiyorum ki bir program olsun, bilgisayardan kalkarken kısayol tuşlarına basayım şifre aktifleşsin, tekrar başına geçtiğimde şifre sorsun bilemezsem kalsın öylece izin vermesin hiçbir şeye. Ayrıntılı falan olsun ne bileyim. Beleş varsa iyi olur olmazsa bulunabilecek paralı bir yazılım da olur, kıreykini falan bulurum.

Teşekkürler.
0
colonizer
(20.05.08)
winkey + L
0
babatema
(20.05.08)
abi, user accounts menusunden "fast user switching"i disable edersen win + L ile kilitleyebiliyorsun. evet.
0
sourlemonade
(20.05.08)
etmezsen de kilitleyebiliyorsun hatta :)
0
386 dx
(21.05.08)
Sağolunuz efendim; )
0
🌸colonizer
(22.05.08)
(6)

Joomla ana sayfaya müzik eklemek

jesters cap
Joomla sitem var ana sayfasına otomatik çalacak bir mp3 eklemek istiyorum ama hala ilgili bot,modül vsyi bulamadım. Bi bulduruverin.
Joomla sitem var ana sayfasına otomatik çalacak bir mp3 eklemek istiyorum ama hala ilgili bot,modül vsyi bulamadım. Bi bulduruverin.
0
jesters cap
(18.05.08)
kendin ufak bir .swf de hazirlayip (transparan) sayfaya gomebilirsin. ki zaten arkaplanda calan muzikler genelde bu mantikla i$liyor.
google da "swf mp3 player" tarzi aramalar da i$ini oldukca gorur.
0
sourlemonade
(18.05.08)
Sorunun cevabını bilmiyorum ama konuyla alakalı, eklemek isterim: Açılınca otomatik müzik çalmaya başlayan siteleri yapan kişilerin, webmaster camiasında browseri otomatik resize edenlerden sonra en çok küfür edilen kişiler olduğunu biliyor muydunuz? Ben şahsen bir siteye girdiğimde orada otomatik müzik çalmaya başlıyorsa içimden şöyle bir küfreder ve kapatırım(hele ki o anda başka bir müzik ortamda halihazırda çalmaktaysa), müziği kapatma düğmesini bile aramam. Böyle yapan bir çok kişi olduğunu da biliyorum. Bence iyi bir fikir değil yani. Büyük bir play düğmesi koyup müzik ihtiyacını kullanıcıya bırakmak en iyisi der ve çekilirim.
0
kurukafa
(18.05.08)
geçici olarak kısa süreli tekrarsız müzik kullanacağım zaten. umarım küfredip kapatmazlar :)
0
🌸jesters cap
(18.05.08)
çoook kötü bir fikir. ve çoooook kolay uygulanan bir şey. o yüzden matahmış gibi tüm flash sitelerine koyuyorlar.
0
darknum
(19.05.08)
Yapacaksanız da en azından sesi kapatma düğmesini görülen bir yere koyun, sayfanın aşağılarına bir taraflarına gizlemeyin.
0
386 dx
(19.05.08)
hepinize teşekkürler de ben hala sorumun cevabı yerine bir torba nasihat aldım. allah razı olsun ben de biliyorum bunları, koyacağım müziği sitenin içeriğini bilmeden tavsiye verip duruyorsunuz.

not: assert h dışında tabi.
0
🌸jesters cap
(19.05.08)
(4)

Arabada Ön Plakayı Sökmek??

crown
(bkz: araclarin on plakasini sokme modasi) başlığında pek bilgi yoktu bir de buradan sorayım dedim.Dün Ankara Bahçelievler Pampero'nun önünde her zaman duran turuncu Lamborghini Diablo'nın yanında iki tane de kırmızı Ferrari F430 vardı. Ancak bu arabaların hiç birinde önde plaka yoktu. Kanunen yasak
(bkz: araclarin on plakasini sokme modasi) başlığında pek bilgi yoktu bir de buradan sorayım dedim.

Dün Ankara Bahçelievler Pampero'nun önünde her zaman duran turuncu Lamborghini Diablo'nın yanında iki tane de kırmızı Ferrari F430 vardı. Ancak bu arabaların hiç birinde önde plaka yoktu. Kanunen yasak olan bu uygulamanın bir açığı mı var da plakayı sökebiliyorlar?

Polis arabayı görüp "ulan adamın bindiği arabaya bak kesin arkası sağlamdır" diye düşünüp ses etmiyor diyeceğim ama okulda BMW 3.20 Coupe'larda falan da görüyorum öndeki plakayı sökme olayını, polis onlardan da çekinecek değil herhalde...
0
crown
(18.05.08)
onlar zaten şekil olsun torba dolsun diye kesilcek cezaları ödemeye razı olan artistik insanlar oldukları için bir sorun olacağını sanmıyorum. ama "plakasız araç kullanmak asgari ücretin yüzde 15'i kadar para ve 10 puan" ise o zaman başka birşeyler var bunun altında hepsimi mebus çocuğu bunların :s
0
SoLfej
(18.05.08)
camın orada da yoksa ceza yerler, bu kadar basit.

ama italyan arabalarına yapılan sticker gibi yan tarafa takılan plakalar oluyor, tıpkı şu skalyeti'de olduğu gibi:
en.wikipedia.org:Ferrari_612_Scaglietti_Meilenwerk.jpg
0
tom riddle
(18.05.08)
Cezası kesinlikle var ve düzeltilene kadar trafikten men edilmesi de gerekiyor aracın.
Aynı şey örneğin soldaki mavi şeridi kırmızı Türk bayraklı şeritle değiştirenler için de geçerli, ancak gördüğüm kadarıyla bunlara da hiçbir şey yapılmıyor. Ülkeye bağlılıklarını kanunlara karşı çıkarak gösteriyor kişiler, bizde hep olan bir şey tabi. Dur bunun başlığını açayım bir ara.
0
386 dx
(18.05.08)
plakayı camın onune koymakta suctur.plaka yerine takılır..
0
isott
(18.05.08)
(5)

bu küçük motosikletler nedir yahu?

carc
Efenim etrafta nadiren çok ufacık, neredeyse akülü boyutlarında fakat gayet hızlı ve güçlü motosikletler ile karşılaşıyorum. Hatta youtube'da bunların bir yarışına dahi şahit oldum. Bu aletler nedir, neden küçüktür ve en önemlisi nerede satılır?http://www.youtube.com/watch?v=jMoXbQP4gf8&feature=rela
Efenim etrafta nadiren çok ufacık, neredeyse akülü boyutlarında fakat gayet hızlı ve güçlü motosikletler ile karşılaşıyorum. Hatta youtube'da bunların bir yarışına dahi şahit oldum. Bu aletler nedir, neden küçüktür ve en önemlisi nerede satılır?

www.youtube.com
0
carc
(18.05.08)
pocket bike bunlarin adi. arastirmaya usendim simdi. google'dan bi bak istersen

edit: icime sinmedi lan :D yazayim madem. abi bunlar genelde 50 cc falan oluyorlar. iki zamanli, tas catlasin 5 Hp falandir.maksimum hizlari da duruma gore degisir olup, ortalama 70 kmdir. 1 litre benzin yag karisimiyla(iki zamanli ya hani) asagi yukari 30 km gider diye tahmin ediyorum.
0
osuruklu
(18.05.08)
Bunlar yarış motosikleti, trafikte kullanıma uygun değil. Çok da güçlü değiller. Hızlı olabilmelerinin en büyük sebebi de sürücülerinin hafif olması (bir de muhtemelen iki zamanlı olmaları).
0
386 dx
(18.05.08)
bunların hız gösyergesi,marş motoru,far, sinyal gibi şeyleri yok. bi motor bide zincirden oluşuyorlar. çalıştırmak için ipi var hızar motoru gibi çalışıyor, gürültüsü de aynı. almancı çocuklarında vardı bu yaz az kafa *ikmediler. aslında çocuklar için ama acayip hızlı boyuna göre benim gördüğüm 1 beygirdi 1 litre deposu vardı çocuğa sorduk 3 gün fln gidiyormuş.
0
sourlemonade
(18.05.08)
sahibinden.com da satıyorlarmış..

www.sahibinden.com
0
metox
(18.05.08)
bisiklet falan bitti, bir bu eksikti zaten. =)
0
🌸carc
(18.05.08)
(4)

gelinlik

SoLfej
gelinlik nerden icat olmuştur?"gelinlikler eski romada sarıylardı. orta cagda rengi değil kumasın kalitesi onemliydi. beyaz gelinlik adetinin yaygınlasması 16. yüzyılda oldu. kraliçe victoria'nın gumuşi renkte gelinlik giyilmesini emreden kraliyet kuralına karsı gelerek beyaz gelinlik giymek istemes
gelinlik nerden icat olmuştur?

"gelinlikler eski romada sarıylardı. orta cagda rengi değil kumasın kalitesi onemliydi. beyaz gelinlik adetinin yaygınlasması 16. yüzyılda oldu. kraliçe victoria'nın gumuşi renkte gelinlik giyilmesini emreden kraliyet kuralına karsı gelerek beyaz gelinlik giymek istemesinden sonra gelinlikler bu zamandaki renklerini aldılar."
(irie, 01.01.2003 14:26)

bu arkadaşımızın dediği ne kadar doğrudur. aslı nedir? ne değildir?

edit : bu arada bir yerde türk toplumundan dünyaya yayılmıştır gibi bir iddaa var hatta hatta "beyaz kumaştan gelinliği ilk kez 1898'de kemalettin paşa ile evlenen ii. abdülhamid'in kızı naime sultan giydi." denmiş. çok merak ettim hakkaten.
0
SoLfej
(18.05.08)
copy paste


Çocuk annesine sormuş: 'Anne gelinlerin giysisi neden beyaz renkte?' Annesi cevaplamış: 'Beyaz renk masumiyetin ve mutluluğun sembolüdür.' Çocuk tekrar sormuş: 'Peki o zaman damatlar neden siyah giyiyorlar?'
Eski Roma'da gelinliklerin rengi sarıydı. Gelinler yine sarı renkte peçe takıyorlardı. Peçe evli ve bekar kadınları ayırt ediyordu. Ortaçağlarda ise gelinliğin rengi üzerinde pek durulmadı. Kumaşın kaliteli ve gösterişli olması daha önemliydi. Herkes en iyi elbiselerini giyiyordu, renk de herkesin kendi tercihine göreydi.
Beyaz gelinlik adetinin yaygınlaşması 16. yüzyılda olmuştur. Bu yıllarda kraliyet ailesi gelinlerinin gümüşi renkte gelinlik giymeleri gelenekti. Kraliçe Viktorya bunu reddetti ve beyaz gelinlik giymekte ısrar etti.
Bundan sonra İngiliz ve Fransız yazarlar, beyaz rengin masumiyetin simgesi olduğu konusunu işlemeye başladılar. O dönem
ahlakına göre bekaret evliliğin vazgeçilmez koşulu olduğu için beyaz gelinlik adeti tuttu. Evlenirken beyaz giysi giymek genç kızların bekaretlerini topluma ilan etmelerinin vasıtası oldu.
Gelinlikle ilgili bazı batıl inançlar da var. Bunlara göre gelinin gelinliğini bizzat kendisi dikmesi, damadın düğünden önce gelini gelinlikle görmesi, gelinin gelinliği düğünden önce giymesi uğursuzluk getiriyor.
Söz evlenmeden açılınca evlilik yüzüğünden de bahsetmek gerekiyor. İnsanların evlenince yüzük takmaları eski Mısırlıların inançlarına dayanıyor. Milattan 2800 yıl önce Mısır'da yaşayanlar dairenin veya halka şeklindeki cisimlerin, başlangıç ve bitiş noktalarının olmaması nedeni ile sonsuzluğu - temsil ettiklerine inanıyorlardı. Yüzük evliliğin sonsuza dek süreceğini simgeliyordu. Sonra bu inanç ve adet Romalılar vasıtası ile iyice yaygınlaştı. Kazılarda o devirlere ait çok ilginç evlilik yüzüklerine rastlanılmıştır.
Evlilik yüzüğünün sol ele ve sondan bir önceki parmağa takılmasının sebebi ise modern tıbbın gelişmesinden önceki devirlere ait yanlış bir insan anatomisi bilgisidir. O zamanlarda dolaşım sistemimizdeki ana damarın sol elimizde bu parmaktan başlayıp kalbimize gittiği sanılıyordu. Böylece buraya takılan yüzükler evli çiftin kalben bağlılığını simgeliyordu. Gerçi şimdi damarların nereden gelip nereye gittiği biliniyor ama bu da bir adet olarak kaldı.
0
efruz
(18.05.08)
yıllar önce (ki bu yıllar kaç olduğunu tama bilemiyorum, sadece çok çok eski zamanlarda) gelinliği rengi konusunda herhangi bir standart yokmuş. yalnız gelinler bir bakıma ailelerini temsil ettiklerinden çok göz alıcı olmaları istenirmiş. bu yüzden ortamdaki en dikkat çekici renk/kumaş kullanılırmış. koyu renklerin yanısıra deri gibi materyaller de kullanılırmış.
beyaz renk ilk giyenlerden biri Kraliçe Mary'ymiş (1558 yılında evlenmiş). beyaz giymesinin nedeni gelenek olması değil, kendi tercihiymiş. gelinliğin beyaz olması modası ise kraliçe Victoria'nın 1840'taki düğününden sonra ortaya çıkmış falan. daha sonra gelinler kraliçeyi onurlandırmak için hep beyazı seçmişler. ancak bizim topraklara nereden sıçramış bir fikrim yok. - bunlardan önce de gelinler siyah (yas tutmayı temsil ettiği için) ve kırmızı (fahişeleri temsil ettiği için) dışında her renk gelinlik giyerlermiş.

ancak mesela çin'de kırmızı gelinlik modaymış bir zamanlar, iyi şans getirdiğine inanılırmış.hindistan'da da yeşil ve kırmızı kullanılan renklermiş.

kaynak: wikipedia
0
luin 41
(18.05.08)
Bizim geleneğimizde gelinliğin rengi kırmızıdır. Beyaz gelinlik yakın zamanda bize gelen bir şey. Kırsalda halen kırmızı kullanılıyor sanırım.
0
386 dx
(18.05.08)
Merhabalar bizim düğün hikayemiz biraz klasik birazda hızlı :) biz eşimle liseden tanışıyoruz ama şöyle , ne onun benimle muhabbeti var ne de benim onunla sadece göz aşinalığı. Lisemiz bitiyor ve aradan seneler geçiyor bir gün arkadaş ortamında eşimin ismi geçiyor meğer askerdeymiş.

O günden aylar sonra ben tesadüf sosyal medyada ortak arkadaşlardan eşimi görüyorum tesadüfte o gün doğum günü :) ve ben onun doğum gününü mesaj atarak kutladım o da bana teşekkür etti ve böylece kapandı konuşmamız. İki gün sonra eşim bana yeniden yazdı ve biz konuşmaya başladık, konuşmaya başladıktan hemen sonra bir ilişkiye adım attık ve bu sıra eşim doğuda askerde. İlişkimizden iki ay geçti ve ben onu görmeye Türkiye'nin bir ucuna gittim ( ailemin bundan haberi yok tabiki ):)). Bu böyle aralıklarla devam etti .

Eşim daha sonra askerden geldi bizim ilişkimiz 2 sene olmuştu. Ben onu canımdan çok seviyorum ve tek dileğim onunla evlenmekti ama bir türlü evlilik adımı gelmiyordu yada bana öyle hissettiriyordu bilerek :).

Bir gün "akşam yemeğe gidelim" dedi ben yine her zamanki günlerimizden diye düşündüm, yemeğe gittiğimizde eşim lavaboya gitmek için kalktı, ben de oturmaya devam ettim yanıma bir bey geldi eğildi ve "Yağmur Hanım" dedi; "evet benim" dedim "bu çiçek sizin için" dedi. Şaşırmıştım eşimin ayarladığını hiç düşünemedim o an karta baktım eşimin adıyla beraber "seni seviyorum" yazıyordu :) daha sonra masaya geldiğinde ben öptüm ve sarıldım ona. Evlilik teklifi edeceğini tahmin etmeye başladım ama ortada ne yüzük vardı ne de teklif.. Biz yemeğimizi yiyip dışarı hava almaya çıktığımızda ben etrafıma bakıyordum ki eşim birden yüzüğü çıkarıp evlenme teklifi etti..:). İşte o an herşeye bedel ve asla unutmayacağım bir an çünkü onunda gözlerindeki mutluluğu görmüştüm. Tabiki kabul ettim.

Aradan bir ay geçti ailenle konuştun mu dedi ben de babamdan çekiniyordum, konuşamıyordum en sonunda konustum ve beni istemeye geldiler nişan söz derken sıra geldi düğün hazırlıklarına… İlk önce gelinlik modellerini incelemeyi tercih ettik, gittiğim ilk yer Dreamon gelinlikti. Gittiğimizde bizi sıcacık bir aile karşıladı, giydiğim ilk gelinliği beğenerek, içime sinerek aldım hala da severek bakıyorum gelinliğime.. Orada bana yardımıyla güler yüzüyle bir abla şefkatiyle yaklaşan Selin Hanım'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. daha sonrada bana olan ilgisi, yardımseverliği, güleryüzlülüğü hep devam etti. Kendisine çok teşekkür ederim. İyi ki Dreamon’u bulmuşum Selin Hanım'la hala görüşmekteyim. Yine her hangi bir ihtiyacımda tek gideceğim yer Dreamon gelinliktir.
Bunun iki sebebi var; birisi kalite farkı, biri de bana gösterilen güleryüzdür... Daha sonraları eşim herşeyi bana bıraktı, ne beğendiysem alındı. Eşimi çok seviyorum, her şey dört dörtlüktü telaşımız evi tutuşumuz her seyde bir heyecan vardı daha sonra ev bakmaya gittiğimizde ben bir evi çok beğenmiştim ve erken olmasına rağmen eşim ben çok istediğim için o evi hemen tuttu. Sürpriz olmuştu benim için :) yavaş yavaş mutfak eşyalarım gelmeye başladı, eşimle beraber gece yarılarına kadar onları yıkadık resim çekildik. Hersey rüya gibiydi düğün gününe geldiğimizde heyecandan duvağımı kapamadan çıkmıştım :) düğünümüz de harikaydı rüyadaydım sanki eşimle beraber aileside mükemmel insanlar.

Düğünümüz bitti 8 buçuk aydır evliyiz ve çok mutluyuz eşimi hala ilk başladığımız günden beri çok çok seviyorum .. Bizim hayatımızda emeği geçen herkese, DreamON Ailesine, Selin Hanım'a ve bizimle ilgilenen herkese sonsuz sevgiler ve teşekkürler bizim düğün hikayemizde böyle işte herkese mutluluklar diliyoruz..:)"

www.dreamon.com.tr
0
fake
(18.10.18)
(2)

PHP öğrenmek istiyorum

chak 666
Bir kitap almayı düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz php dilini öğreten iyi bir kitap.not:"Pusula Yayıncılık" tan çıkan kitap hariç.not²:Durumum giriş seviyesine giriş düzeyinde!
Bir kitap almayı düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz php dilini öğreten iyi bir kitap.

not:"Pusula Yayıncılık" tan çıkan kitap hariç.

not²:Durumum giriş seviyesine giriş düzeyinde!
0
chak 666
(18.05.08)
Kesinlikle katılıyorum. Kitapla PHP öğrenemezsiniz. Daha doğrusu yalan yanlış öğrenirsiniz.

PHP sürekli gelişen, yenilenen, eski özellikleri değişen bir dil.
PHP Manual'ı indirin sitesinden, içinde tutorial var. Kesmezse "php tutorial" diye aratın Google'da.

Bir de bu dilin sonu yok. İhtiyaçlarınıza göre nelerini öğreneceğinizi kendiniz seçeceksiniz. Zamanla geliştireceksiniz.
0
386 dx
(18.05.08)
www.php.net
ben sifirdan bu siteden ogrendim php'yi (bir de google searchler sagolsun). Baska hic bir kaynak kullanmadim.
0
compumaster
(18.05.08)
(3)

metallica karmaşası?!

sirrikadem
neden insanlar fellik fellik saha içi biletleriyle kapalı tribün biletlerini değiştirmek istiyorlar? oysa 5 ytl var arada... yoksa bu kadar basit değil mi?
neden insanlar fellik fellik saha içi biletleriyle kapalı tribün biletlerini değiştirmek istiyorlar? oysa 5 ytl var arada... yoksa bu kadar basit değil mi?
0
sirrikadem
(17.05.08)
boyun 1.90 olması da yeterli değil. 99'da bütün kızlar omuzlara alındığı için (yurtdışı konserlerde olduğu gibi değil de ordu düzeninde düşünün) sadece kıç silüeti izleyebilmiştim. bi de konser boyunca önlere ilerlemeye çalışıp dikkat dağıtan insanlar vardı. iğrençti ya. umarım kitle biraz akıllanmıştır. (son cümle pek inandırıcı gelmedi.)
0
thalamus
(18.05.08)
Saha içi daha bir karambol oluyor tabi ama bence konserin asıl keyfi o. Boyun da 1.75ti, omuzlara da alınmadım ama gayet yetti bana gördüklerim, epey de eğlendim. Kapalıdan bin kat iyidir bana sorarsanız. CSO konseri değil ki bu Metallica konseri.
0
386 dx
(18.05.08)
her ne kadar stadyum konseri tecrubem olmasada büyük grupların konserlerine gittim.şunu soyleyebilirmki bizim millet bu konser konusunda aç.muthiş bir izdiham yaratıyorlar.
sahneye uzak olan bölgelerde bile korkunç bir sıkışma oluyor.öyleki cebinizden bir şey çıkarmak bile mümkün olmuyor.bu onlarca metre uzağınızdaki yapılan pogo yada her hangi bir hareketlenme sonucunda dalglanmalara sebep oluyor.sağa sola savruluyosunuz.(bkz: 21 haziran 2005 megadeth istanbul konseri).
ben 27 temmuzda saha içini düşünmek bile istemiyorum.
ikincisi.çevrenizde duymuşsunuzdur yada forumlarda yazılıp çiziliyor.millet iki gün öncede kamp yapmayı düşünüyor.bunu tahmin etmek zor olmasa gerek.99 konserinde de böyle böyle oldu.bundan dolayı saha içi girişinde çok büyük bir kuyruk olacak.kamp kurmayan yada o kuyruğa geç giren insanlar çok gerilerde kalıcak hiç bir şey göremiyecekler. youtube da saha içi çekimleri var bakabilirsiniz.
saha içinin bu zahmetini çekmek istemiyenler.tribünlere yöneliyor pek tabi.daha rahat girip daha rahat izlemek için.
ha o zaman millet neden saha içi alıyor.tabi ki saha içinin kendine has bir kültürü ,heyacanı çoşkusu var orası ayrı
0
jacksor
(20.05.08)
(5)

yarım kalan dvd yazma işi

kibritsuyu
şimdi altı üstü bir tanecik boş dvd'nin derdine düştüğüm sanılmasın. sadece merak ediyorum.bilgisayarı dvd yazma işlemine bırakıp gittim. 2-3 dakika sonra geldim ki bilgisayar resetlenmiş, yeniden başlıyor kendi kendine. haliyle yazma işi yarım kalmış. çıkardım dvd'yi baktım, boş dvd'ye bir şeyler y
şimdi altı üstü bir tanecik boş dvd'nin derdine düştüğüm sanılmasın. sadece merak ediyorum.

bilgisayarı dvd yazma işlemine bırakıp gittim. 2-3 dakika sonra geldim ki bilgisayar resetlenmiş, yeniden başlıyor kendi kendine. haliyle yazma işi yarım kalmış. çıkardım dvd'yi baktım, boş dvd'ye bir şeyler yazınca oluşan izden var üstünde. sürücüye taktım, boş diyor (hani dosya bilgisinin saklandığı kısmı yazamadan kesilmi galiba). şimdi ben boşmuş gibi bunun üstüne bir şey yazsam olur mu?
0
kibritsuyu
(17.05.08)
finalize edilmediyse tekrar yazabilirsin. fakat arşiv amaçlıysa tavsiye edilmez.
0
babatema
(17.05.08)
bo$ diyebilir ama bildigim kadariyla olmuyor. hatta ba$arili diye yazilip o pcde kullanabilsen bile diger pclerde cali$mayabilir. demedi deme :)
0
katafalk
(17.05.08)
bir de o resetlenme olayi icin dvd-rw'nin firmware'ini guncellemenin belki bir faydasi olabilir. benim de ba$ima benzer bi$i gelmi$ti.
0
katafalk
(17.05.08)
rw degilse cope at.
0
bryan fury
(17.05.08)
Dene ama bence yazamazsın, hata verir.

Disk at once yazılırken yarım kalırsa indeks başa yazıldığından yazılmış veriler okunabiliyor, ancak senin durumda boş gösterdiğine göre bu mümkün değil.
0
386 dx
(18.05.08)
(2)

signature'dan kasıt dijital imza mı?

dali dili havali korna
polonya'da mukim bir kuruluş için başvuru yapmaktayım, formun sonunda signature kısmı var, oraya isim soy isim yazmak yeterli midir yoksa dijital imza mı istiyolardır?
polonya'da mukim bir kuruluş için başvuru yapmaktayım, formun sonunda signature kısmı var, oraya isim soy isim yazmak yeterli midir yoksa dijital imza mı istiyolardır?
0
dali dili havali korna
(17.05.08)
bastırıp imzalayıp postayla gondermen gerek olmasın ?
0
bryan fury
(17.05.08)
Çevrimiçi formsa adınızı soyadınızı yazacaksınız. Kağıda basıp göndermeniz isteniyorsa imzalayacaksınız tabii ki. İstedikleri dijital imza olursa bunu özellikle belirtirler merak etmeyin.
0
386 dx
(18.05.08)
(2)

anıtkabir'de saygı duruşunda çalınan eser

tabudeviren
daaan, dan dan dan, daaaaaaaaaaaaaaaan...daaan, dan dan dan, dadaaaaaaaaaaaaaan...şeklindeydi.böyle hatırlayabilen olmazsa ses kaydedip yükleyecem.
daaan, dan dan dan, daaaaaaaaaaaaaaaan...
daaan, dan dan dan, dadaaaaaaaaaaaaaan...

şeklindeydi.
böyle hatırlayabilen olmazsa ses kaydedip yükleyecem.
0
tabudeviren
(17.05.08)
ti efendim o. bütün bulmacalarda sorulan "boru sesi"nin ta kendisi. ti diye aratırsanız midi olsun mp3 olsun bulursunuz.
0
kibritsuyu
(17.05.08)
386 dx
(18.05.08)
(6)

Hızlı Araba - Hız Limiti

ermanen
Her yolda hız limiti varsa neden arabaları haddinden hızlı yapıyorlar diye abuk bir soru geldi aklıma, zevk meselesi mi sadece, yoksa insanoğlunun en hızlıya ulaşma çabası mı, hatta hızlı yaşa genç öl falan mı ne?
Her yolda hız limiti varsa neden arabaları haddinden hızlı yapıyorlar diye abuk bir soru geldi aklıma, zevk meselesi mi sadece, yoksa insanoğlunun en hızlıya ulaşma çabası mı, hatta hızlı yaşa genç öl falan mı ne?
0
ermanen
(16.05.08)
hizli araba bazi acilardan daha guvenli, mesela sollarken aniden yuksek hiz gereksinimi duyabilirsiniz. ve diger ulkelerde bizim otoyollardaki hiz limitleri ayni degil. ha birde trafige kapali alanlar var ki hiz limitsiz.
0
theli
(16.05.08)
autobahn
0
bryan fury
(16.05.08)
kısaca iktidarsızlık korkusu diyebiliriz sanırım. hep daha çok silindir, hep daha yüksek hız vs. aslında güzel şeyler bunlar da, evet kuralların dışında olanları gerçekten manasız kaçıyor. 250 basan arabayı polis çevirip ceza yazarken yanından 90la geçip gidiyorsunuz filan, komik oluyor.

tabii herkeste yok bu durum.

ha bir de istanbulda jeep olsun, tank olsun her şekilde kullanılması gereken olağan araçlar. şöförün boyutu önemli değil ama tank bile kullansam abartıyorum demem bu şehirin trafik manyaklığı içinde, hatta ilerde istanbulda kalırsam ikinci el ucuz bir land rover vs alıp önüne arkasına metal bar taktıracam.
0
darknum
(17.05.08)
Dünyada çok tartışılan bir konu bu.
Bahane olarak hız sınırı olmayan yollar gösteriliyor. Araçlara limitleyici konması ise zorunlu değil ancak araba ve motosiklet üreticileri bunu yine de kendi aralarında anlaşıp yapıyorlar.
0
386 dx
(17.05.08)
pist diye bir olay var?
0
tom riddle
(17.05.08)
Bazı ülkelerin otobanlarında hız limiti yokmuş, buna nasıl izin veriyolar hayret

en.wikipedia.org
0
🌸ermanen
(17.05.08)
(10)

lens son kullanma tarihi

alpinsamuray
1 aylik lenslerin bu 1 aylik surelerinden kasit 1 aylik duzenli kullanim suresi mi, yoksa amblaji actiktan sonraki sure mi? yani ben 2 gunde bir 2-3 saat lens takiyorum, 3 ay filan da lensler gozume batmiyor, sorun cikmiyor ama yanlislarda miyim acaba?ilgili entrylerde birbirinden farkli gorusler va
1 aylik lenslerin bu 1 aylik surelerinden kasit 1 aylik duzenli kullanim suresi mi, yoksa amblaji actiktan sonraki sure mi? yani ben 2 gunde bir 2-3 saat lens takiyorum, 3 ay filan da lensler gozume batmiyor, sorun cikmiyor ama yanlislarda miyim acaba?

ilgili entrylerde birbirinden farkli gorusler var, o yuzden sozluge guvenemedim. evet buyrun, oturumu aciyorum....
0
alpinsamuray
(16.05.08)
1 ayi ben hep "30 gun boyunca gunduz kullanim" diye dusundum. Yani sabah kalktiktan sonra tak, aksam yatmadan cikar. Oyle otuz kere yap. Genelde de oyle yapinca zamanin sonuna dogru aksamlari rahatsiz ediyor. Gunde 2-3 saat takiyorsan cok daha uzun kullanabilirsin tabi.
0
wpi
(16.05.08)
iste "o oyle degilde 30 gunde bitiyor kullanim suresi, istersen hic takma 30 gun boyunca" diyenler var, arada kaldim ben....
0
🌸alpinsamuray
(16.05.08)
Hic oyle bir sey duymadim ben kimseden. Lens solusyonu icinde, normal sartlar altinda saklarsaniz uzun sure dayaniyor lensler. Yiyecek maddesi gibi bozulmasi soz konusu degil.
0
wpi
(16.05.08)
30 günlük lensi 6 ay kullandım ben. hiç bir şey olmaz.
0
rimednac
(16.05.08)
Ben 12 senedir bir aylığı 4-5 ay kullanıyorum, rahatsız etmeye başladığı an atıyorum. Henüz kör olmadım. O son kullanma olayı yalan gibi geliyor bana.

Not: Gece çıkarıyorum uyurken.
0
sui
(16.05.08)
yırtılana kadar gider, iyi bir solüsyon seçerseniz rahatsız da etmez. şu an gözümdeki bir aylığa başlayalı, herhalde bir 7-8 ay oluyor. lensle uyumak da, lense birşey yapar mı yapmaz mı bilmem ama göze zarar.

o değil de, bitince nereye atıyorsunuz, tuvalete atıp sifonu çekiyorum ben, ama sonradan da içim sızlıyor, benim gördüğüm herşeyi gördüler, şimdi neleri seyrediyor gariplerim diye..
0
cedilla
(16.05.08)
Yukarıdaki sabit duyuruda da dendiği gibi bu sitedeki sağlıkla ilgili bilgilere asla güvenmemek lazım. Şu yorumlar inanılır gibi değil. Ne demek hiç bişey olmaz istediğin kadar beklet, ne demek 1 aylık lensi 6 ay kullandım, 2.5 sene kullandım falan?! Radyasyonlu çay içip "Bakın bişey olmadı!" demekle aynı şey bu. GÖZ bu GÖZ, başka şeye benzemez. Hakikaten sinirlendim ya. Allah hepinize akıl fikir versin.
0
386 dx
(17.05.08)
kiz arkadasim da bi aylik lensi 3 aylik kullandi kullandi sonra gozunde manyak manyak kirmizi damarlar falan olustu. birakin gunesi, evdeki sari ampule bile hassasiyet basladi. drakula gibi geziyo simdi. bence zamanini gecirmemek lazim. ya zaten lens de neymis ya. gozluk en temizi.
0
osuruklu
(17.05.08)
yani simdi "su kadar kullandim bir sey olmadi" gibi degilde, bunlarin suresi paket acilinca 1 ay mi yoksa gunluk 8 saat kullanim uzerinden 1 ay mi ona hala net bir cevap alabilmis degilim....

yok mu bu bir goz doktoru yahu....
0
🌸alpinsamuray
(17.05.08)
"sabah takıp akşam çıkarmak kaydı ile bir ay" dır kastedilen; yani ikinci dediğiniz.
Yoksa, "ayın 1'inde tak, 31'inde çıkar" değildir, öyle yaparsanız, kedi kukusu gibi olur gözleriniz, ayıptır söylemesi.

öte yandan, yani sabah takıp akşam çıkarmak sureti ile, yırtılana veya matlaşana kadar kullanabilirsiniz. göz bu, tamam da; şubat da ay, ağustos da. hangisinin uzunluğuna inanacaksınız sayın 386 dx? dis macunu reklamlarında da kolum kadar sürüyorlar fırçaya, çok tüketilsin hesabı..o nedenle, 32. (veya 29.) günde bakteri üremeye başlamaz efendi gibi dezenfekte ediyorsanız, iyi bir solüsyon kullanıyorsanız.
0
cedilla
(17.05.08)
(2)

di$i kedinin evdeki yavru kedilere tepkisi

dengesiz pamuk
Arkada$lar,yakla$ik 10 aylik bir iran kedim var. genel olarak sessiz sakin bir yapisi olmasina ragmen eve giren yavru kedilere kar$i tam bir psikopat oluyor. daha evvel sokakta aciyip 2 kez eve aldigim yavrulari zor kurtardim elinden. merak ediyorum bunun sebebi nedir? vakti geldiginde cifle$tirmeyi
Arkada$lar,
yakla$ik 10 aylik bir iran kedim var. genel olarak sessiz sakin bir yapisi olmasina ragmen eve giren yavru kedilere kar$i tam bir psikopat oluyor. daha evvel sokakta aciyip 2 kez eve aldigim yavrulari zor kurtardim elinden. merak ediyorum bunun sebebi nedir? vakti geldiginde cifle$tirmeyi du$unuyorum ve ayni tutumu kendi yavrularina da gostermesinden korkuyorum. nedir bu kedinin derdi? bi caresi falan var mi?
0
dengesiz pamuk
(16.05.08)
ozellikle yavru kedilere karsi oldugunu sanmiyorum. cogu kedi sahiplenme icgudusuyle eve gelen yabanci kedilere karsi agresif olabiliyor. kendi yavrularina bu sekilde yaklasmaz, merak etmeyin.
0
zakk
(16.05.08)
zakk doğru söylemiş.
Bizim pısırık kedi de aynı şekilde eve bir yabancı kedi girdi mi 10 kaplan oluyordu. Hayvanın doğasında var. Birden fazla kediyi küçüklükten itibaren beraber beslerseniz sorun olmaz, aynı evde kedi ve köpek bile besleyebilirsiniz.

Kendi yavrusuna ise bişey yapmaz merak etmeyin.
0
386 dx
(17.05.08)
(15)

araba satarken sahte paradan nasıl korunuruz?

merope
Bi kez sattık araba, o zaman da cok dert etmistim ben bunu. ama babam aldi paraları tek tek saydı.simdi muhtemelen babam olmayacak esim ve ben basbasa gidicez. ya sahte para verirlerse? Mesela bunu önlemek için satıştan önce bankaya gidip parayı yatırmayı adam kabul etmez. satıştan sonra gidip yatı
Bi kez sattık araba, o zaman da cok dert etmistim ben bunu. ama babam aldi paraları tek tek saydı.
simdi muhtemelen babam olmayacak esim ve ben basbasa gidicez. ya sahte para verirlerse? Mesela bunu önlemek için satıştan önce bankaya gidip parayı yatırmayı adam kabul etmez. satıştan sonra gidip yatırmak da hiç olmaz.
sahte para alıp kazıklanmamak için ne yapılabilir, fikri bilgisi olan?
0
merope
(16.05.08)
parayı alma yeri olarak calıstıgınız banka subesınde bulusma saglayabılırsınız..abi hemen parayı yatırmam gerekıyoda vs gıbı bısey dersenız durust bı ınsansa zaten problem etmeden gelır.parayı alır almaz hıc sız ellemeden direk gişe memuruna parayı verıp hesaba yatmasını isteyınız.bu sadece sahte para olayı ortadan kalkar..
yada tanıdıgınız bir bankacı varsa yanınızda goturmeye calısın.alıskın oldukları ıcın parayı sayarken elleme sureti ile sahte olup olmadıklarını anlıyolar..
imkan varsa sayma makinası da goturulebilir..

yada en cok yapılan sistem olarak parayı elden değil hesabınıza havale etmesini isteyebilirsiniz..
0
isott
(16.05.08)
Satistan once ya da sonra gitmek zorunda degilsiniz bankaya. Arabayi alacaksa, beraber gidersiniz. Gozunuzun onunde para yatar, siz de anahtari teslim edersiniz.

Eger bu yontemi begenmediyseniz sahte para anlamaya yarayan kalem ya da mor isik aletlerinden alin. Pahali degiller. Paralari tek tek kontrol edin. Esnaf tanidiginiz varsa onda da bu aletten olabilir.
0
wpi
(16.05.08)
ya sanırım adam da bana guvenmeyecegi icin parayı önce yatırıp satışı sonra imzalamayı kabul etmeyecektir.
want2die doviz burosuna gidin rica edin makineden gecirin dedi, o mantıklı geldi simdi. üç beş neyse veririz emin olmak için
o para sayma makinaları sahte parayı ayırt edebiliyor degil mi?
bir de o mor ısık aletini nerden bulurum?
0
🌸merope
(16.05.08)
alıcı kişi o kadar parayı cebinde, cüzdanında taşıyamayacağı için o da bankadan çekecektir. ben alıcıya bankadan para çekmeye beraber gitmemizi teklif etmiştim. gişeden alırken yanında durdum sonra notere gittik.
0
babatema
(16.05.08)
Simdi biz bir kez sattık, onda da adam parayla beraber gelmişti.
ama sizinki de iyi fikir. teklif edeyim. ama iste bazısı parayı tek parca bi yerden cekmiyor. esi dostu getiriyor bi kısım, falan filan. karışıyor.
0
🌸merope
(16.05.08)
Satacağın araba 25.000 YTL ve üstü değilse, eleman da 10-20'lik banknot getirmeyeceğine göre, 50'lik ve 100'lük'leri dediğim meblağ için saymak, bakmak, 10-15 dakika alır.
Yani kendin bak. Sandığın kadar zor ve uzun değil.

Önceden de 50 ve 100'lük banknotların sahteleri ve gerçekleri ile biraz çalış yeter.
NOT: Piyasada daha çok 50'lik sahte yaygındır.
0
delikan76
(16.05.08)
50 ve 100 luklerde sahte olup olmadigini anlamak cok zor degil. ozellikle kagidi ve kabartmalari cok abartili oldugu icin sayarken bile belli oluyor. biraz dikkat ederseniz sorun cikacagini zannetmiyorum.
en olmadi bir tane ucuz yollu sahte para makinasi alip gidin (50 ytl idi sanirsam)
0
entrapmen
(16.05.08)
işiniz düştüğünde bir banka veya döviz bürosundaki o anda boş duran gişe görevlisine sorarsanız türk parasında neye dikkat etmem gerekir diye. size bir kaç tüyo verecektir.
o bir kaç tüyoyu uygulamanız yüzlerce banknot arasından çok iyi yapılmış olsa dahi tek bir sahteyi bulmanıza imkan sağlar.
elle kontrol mor ışıktan çok daha garantili bir yoldur. türk parasında mor ışıkta görünen meşale/ateş şekilleri bazı sahtelerde de var. o yönteme güvenmeyin.
20, 50, 100 hepsinin sahtesinden piyasada bolca mevcut. en garanti 5 ve 10 liralar :)
0
caturanga
(16.05.08)
bir de döviz bürosunda gidip yüklü bir miktarda parayı kontrol ettirmek yasaktır. herhangi bir komisyon karşılığı da yapmazlar. onun da işine gelmez çünkü makineye attıktan sonra bu benim destem değildi demeniz de mümkündür. herhangi bir paranın sahteliğinin kontrolü sadece ilgili emniyet birimlerine aittir.
0
caturanga
(16.05.08)
25 binden fazla ya paranoyak oldum iyicene :(

ya babamın bu islerden cok anlayan bi arkadasın da alıp gidicez
ya da adama rica edicem bankadan beraber cekecegiz.tabi o da parayı bankadan cekecekse.
veya su aletlerden bulmaya calisicam, sahte para kontrol eden aletten.
0
🌸merope
(16.05.08)
sahte para kontrol eden aletlerin en ucuzu ve en eskisi 10-15 bin dolar. mor ışığın da değil kalemine büyük makinesine bile güven olmaz. kaldı ki o para makinelerinin eskilerine de güven olmaz.
siz en iyisi beraber gidip bir bankaya parayı yatırın. zaten elden alıyorsanız olması gereken budur.
0
caturanga
(16.05.08)
eğer sürekli çalıştığınız bankanız varsa bir yöntem de noteri bankaya çağırmak. alıcı parayı direkt bankaya öder banka parayı teslim aldığında siz de imzaları atarsınız. ama ekstra masraf tabi noter çıkartmak en sağlamı da bu olur herhalde.
0
babatema
(16.05.08)
para sayma makinası ve mor ışık bulunan bir notere gidiniz.
0
theunforguven
(16.05.08)
Neye bakacağınızı bildiğiniz sürece sahte banknotu tespit etmek zor bir iş değil. Biraz oturup hepsini sayabilirsiniz. Sahte para kontrol kalemi istiyorsanız sanırım 5YTL civarı bir fiyata satılıyor piyasada (Google: "sahte para kalemi"), ancak yukarıda da dendiği gibi tek bir özelliği kontrol etmek yetmez. Şu sayfaları inceleyin:

20YTL: www.tcmb.gov.tr
50YTL: www.tcmb.gov.tr
100YTL: www.tcmb.gov.tr

Alıcıdan parayı 50lik ya da tercihen 100lük desteler halinde getirmesini özellikle isterseniz işiniz kolaylaşacaktır. Her bir banknotu incelemek 3 saniyenizden fazlasını almaz zaten. Bu durumda iki kişi ne kadar süreceğini siz hesaplayın :)

Ya da diğer bir yöntem:
1- Notere gidersiniz. Parayı yatırdıktan sonra dekontla gelip alacağınızı (alıcıyla birlikte) belirterek satış sözleşmelerini imzalarsınız. Sözleşme kopyaları noterde kalır.
2- Gidip parayı bankaya yatırırsınız. Dekontun bir nüshasını alıcı alır.
3- Geri dönüp satış sözleşmelerini noterden alırsınız. Olası bir anlaşmazlık ya da itiraz durumunda ikinizde de kapı gibi dekont olur.

İlk yöntemden nispeten daha kolay ama onun kadar %100 garantili değil tabi. Zaman olarak ise kayda değer bir fark olacağını sanmıyorum (bankaya gideceksiniz, geri geleceksiniz, sıra bekleme vs.)
0
386 dx
(17.05.08)
tüm bilgiler için cok tesekkur ederim
hepsini bi okuyup sindirip degerlendiricez =)
0
🌸merope
(18.05.08)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.